Valentin napi receptek III.

2010. 02. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Cukkinis feta labdák

Hozzávalók:

40 dkg reszelt cukkini 10 deka morzsolt feta sajt 1 löttyintésnyi ouzo 1 gerezd apróra vágott fokhagyma 2 zöldhagyma 1 markényi gyógynövény – menta, kapor, petrezselyem… - felaprítva 1 tojás Só-bors Liszt Zsemlemorzsa Olaj

Elkészítés:

1, keverjük össze a cukkinit, a fetát, ouzót, fokhagymát, zöldhagymát, fűszernövényeket és a tojást. Majd sózzuk, borsozzuk.

2, keverjünk a masszához egyenlő arányban lisztet és zsemlemorzsát, míg kis golyókat nem tudunk gyúrni belőle.

3, forró, bő olajban arany barnára sütjük.

Kolbászos, cukkinis, fokhagymás tészta

Hozzávalók:

1 adag orsó tészta 20 dkg kolbász 1 szeletelt cukkini 2 gerezd fokhagyma Puha, reszelt sajt

Előkészítés:

1, előírás szerint főzzük meg a tésztát sós vízben

2, vágjuk a kolbászt apró karikákra és süssük meg egy serpenyőben

3, ha a kolbász nem ad elég zsírt, akkor adjunk hozzá egy kis olajat, majd adjuk hozzá a cukkinit. 3-5 percig pároljuk .

4, a tésztát öblítsük le és a kolbászos feltéttel tálaljuk.

5, sajttal, fokhagymával köríthetjük.

Mézes-citromos csirke

Hozzávalók:

45 dkg csirkemell Só, bors 1 evőkanál olaj 1 evőkanál reszelt gyömbér 1 citrom 2 evőkanál méz 1 dl csirkehúsleves

Elkészítés:

1, fűszerezzük a csirkét a sóval és a borssal.

2, forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg benne a csirkét, majd vegyük ki a csirkét.

3, az olajhoz adjuk a gyömbért, csirkelevest, citromlevet, mézet, sót és borsot, majd forraljuk, míg a szósz egy kicsit besűrűsödik.

4, kóstoljuk meg, majd a csirkét tálalás előtt locsoljuk meg a szósszal

Füstölt lazacos tészta

Hozzávalók:

1 adag penne tészta - fejenként 5 dkg 1 evőkanál vaj 1 apróra vágott mogyoróhagyma 1 gerezd, apróra vágott fokhagyma 1 dl fehér bor 1 citrom leve és héja 1 maréknyi spárga felszelve 5 dkg borsó 5 dkg füstölt lazac vékonyra szelve 2 evőkanál tejszín kapor só,bors

Elkészítés:

1, főzzük meg a tésztát

2, olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a mogyoróhagymát, fokhagymát

3, öntsük hozzá a bort és a citromlevet, majd addig főzzük, míg a mennyiség a felére nem csökken

4, tegyük bele a spárgát és főzzük puhára 2-3 perc alatta

5, a lecsepegtetett tésztát öntsük a mártásos edénybe, mjad keverjük hozzá a tésztához a borsót, lazacot, tejszínt, citromhéjat és kaprot.

6, a tűzről levéve, melegen tálaljuk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top