Cukkinis feta labdák
Hozzávalók:
40 dkg reszelt cukkini 10 deka morzsolt feta sajt 1 löttyintésnyi ouzo 1 gerezd apróra vágott fokhagyma 2 zöldhagyma 1 markényi gyógynövény – menta, kapor, petrezselyem… - felaprítva 1 tojás Só-bors Liszt Zsemlemorzsa Olaj
Elkészítés:
1, keverjük össze a cukkinit, a fetát, ouzót, fokhagymát, zöldhagymát, fűszernövényeket és a tojást. Majd sózzuk, borsozzuk.
2, keverjünk a masszához egyenlő arányban lisztet és zsemlemorzsát, míg kis golyókat nem tudunk gyúrni belőle.
3, forró, bő olajban arany barnára sütjük.
Kolbászos, cukkinis, fokhagymás tészta
Hozzávalók:
1 adag orsó tészta 20 dkg kolbász 1 szeletelt cukkini 2 gerezd fokhagyma Puha, reszelt sajt
Előkészítés:
1, előírás szerint főzzük meg a tésztát sós vízben
2, vágjuk a kolbászt apró karikákra és süssük meg egy serpenyőben
3, ha a kolbász nem ad elég zsírt, akkor adjunk hozzá egy kis olajat, majd adjuk hozzá a cukkinit. 3-5 percig pároljuk .
4, a tésztát öblítsük le és a kolbászos feltéttel tálaljuk.
5, sajttal, fokhagymával köríthetjük.
Mézes-citromos csirke
Hozzávalók:
45 dkg csirkemell Só, bors 1 evőkanál olaj 1 evőkanál reszelt gyömbér 1 citrom 2 evőkanál méz 1 dl csirkehúsleves
Elkészítés:
1, fűszerezzük a csirkét a sóval és a borssal.
2, forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg benne a csirkét, majd vegyük ki a csirkét.
3, az olajhoz adjuk a gyömbért, csirkelevest, citromlevet, mézet, sót és borsot, majd forraljuk, míg a szósz egy kicsit besűrűsödik.
4, kóstoljuk meg, majd a csirkét tálalás előtt locsoljuk meg a szósszal
Füstölt lazacos tészta
Hozzávalók:
1 adag penne tészta - fejenként 5 dkg 1 evőkanál vaj 1 apróra vágott mogyoróhagyma 1 gerezd, apróra vágott fokhagyma 1 dl fehér bor 1 citrom leve és héja 1 maréknyi spárga felszelve 5 dkg borsó 5 dkg füstölt lazac vékonyra szelve 2 evőkanál tejszín kapor só,bors
Elkészítés:
1, főzzük meg a tésztát
2, olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a mogyoróhagymát, fokhagymát
3, öntsük hozzá a bort és a citromlevet, majd addig főzzük, míg a mennyiség a felére nem csökken
4, tegyük bele a spárgát és főzzük puhára 2-3 perc alatta
5, a lecsepegtetett tésztát öntsük a mártásos edénybe, mjad keverjük hozzá a tésztához a borsót, lazacot, tejszínt, citromhéjat és kaprot.
6, a tűzről levéve, melegen tálaljuk.