Való Világ: a szavazók csalásra gyanakszanak

2011. 02. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A hetekkel ezelőtti CKM fotózás egyre nagyobb port kavar a rajongók körében. A magazin szavazásra bocsátotta, hogy ki kerüljön a négy lány közül a címlapra, a rajongók szavaztak is, ám a még alakulóban lévő eredmények kiverték a biztosítékot.

Az eddigi rendszerben bárki bármennyi szavazatot leadhatott kedvencére, ez pedig visszaélésre ad lehetőséget. A Bors információi szerint csaltak a szavazók, ugyanis a lányokra öt nap alatt 2 és fél millió szavazat érkezett, Anikó szavazatainak száma például az egekbe ugrott. A bulvárlap szerint az sem kizárt, hogy úgynevezett szavazógépet alkalmaztak. A CKM főszerkesztője ezek után megkeresésre elmondta, miután felmerült a csalás gyanúja, elbeszélgetett a fórumozókkal, majd a szavazást újraindították, innentől kezdve egy ember 24 óra alatt csak egy voksot adhat le. A címlapért folyó harc március 4-ig tart, és mindent megtesznek, hogy több kellemetlen helyzet ne adódjon, de valószínűleg mindig lesznek olyanok, akik összeesküvést sejtenek. „Az olvasóknak minden csalás, az is, ha Anikó vezet, az is, ha Évára érkezik több szavazat, vagy ha Gigi kap több kattintást” – nyilatkozta Pantl Péter, a magazin főszerkesztője a Velvetnek.

 Fotó: CKM. A képre kattintva tudsz szavazni a lányokra!

Van abban valami igazság, amit mond, hiszen nem ez az egyetlen dolog, ami miatt az olvasók háborognak. Sokan a nap mint nap leadott összefoglalókból kiindulva azt állítják, a képeken túl sok a retusálás, nem adják vissza hűen a valóságot. A kételyek eloszlatásának érdekében a lap nagy lépésre szánta el magát: közzétették a retusálatlan fotókat is, hogy  mindenki a saját szemével győződhessen meg róla, csak minimális mértékű és elengedhetetlen javítások történtek az anyagon. 

 Fotó: CKM. A többiért katt a képre!

Az újraindított szavazás egyébként ugyanúgy áll, habár a különbségek valóban kisebbek: továbbra is Anikó vezet, őt Éva, Gigi, majd Szandika követi. A szerkesztőségben elkövetett rövid és nem reprezentatív felmérésünk eredménye is ugyanígy alakult. Szerintetek ki legyen a címlapon?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top