A király beszéde vitte az Oscart

2011. 02. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ugyan a 12 jelölésnek az egyharmadát sikerült beváltania az Oscar-szobrocskára, A király beszéde című alkotás mögött álló stáb tagjai elégedettek lehetnek, hiszen a négy elnyert díjban a legjobb filmnek járó is benne van.

A VI. Györgyről szóló filmdráma emellett végre meghozta az Oscart Colin Firthnek is, a legjobb férfiszínésznek járó díjat köszönhette meg. A produkció rendezője, Thomas Hooper is gazdagabb lett egy szobrocskával, és a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában is győzedelmeskedett az alkotás.

A legjobb női főszerepért járó elismerést az első gyermekét váró Natalie Portman vehette át a Fekete hattyúban nyújtott alakításáért. A színésznő egy könnycseppet elmorzsolva mondott köszönetet szüleinek, valamint vőlegényének, Benjamin Millepied koreográfusnak, akivel a film forgatása alatt ismerkedett meg.

 

A legjobb női mellékszereplő Melissa Leo, a legjobb férfi mellékszereplő Christian Bale lett. Mindketten A harcos című filmben nyújtottak Oscarral díjazott alakítást.

A további díjazottak közt találhatjuk még a Toy Story 3-at, az Aliz Csodaországbant, az Eredetet és A közösségi Hálót. Az est legnagyobb vesztese a 10 kategóriában induló, de egyetlen díjat se nyerő A félszemű lett.

 

Gratulálunk a nyerteseknek, és árgus szemekkel figyeljük a filmipar idei felhozatalát, találgatva, hogy jövőre, a 84. gálán vajon majd kik részesülhetnek az Amerikai Filmakadémia nemes díjában a Los Angeles-i Kodak Színház falai között.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top