Vélemények a nőkről

2009. 03. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az eddig megjelent cikkek:

Az anyaságról:

„Erre készülünk, amikor az első játékbabát a kezünkbe vesszük, ringatjuk, etetjük, fürdetjük. Amikor az első dalocskákat, mondókákat ismételgetjük, amikor a homokozóban homokpogácsát sütünk, babakocsit tologatunk, babaruhát varrunk, kistesóra, szomszédgyerekre vigyázunk. Amikor egy síró kisgyerek orrát megtöröljük, amikor kíváncsian lesünk be a babakocsikba, és amikor barátnőnk gömbölyű pocakjára téved a tekintetünk. Készülünk a szerepünkre, az örök főszerepre, az anyaságra.” – írja a nő.

„Szükségünk van a nőkre, hogy csiszoljanak rajtunk, hogy nyugodtabb emberekké tegyenek minket. Hogy segítsenek a régi módszerek helyett újakat, jobbakat találni. Nem azért, mert a férfiak buták, hanem mert időnként képtelenek messzebb látni az orruknál. Mert képtelenek újítani.

A nők másképp látják a problémákat, ezért más megoldásokat találnak rájuk, mint a férfiak. Fontos, hogy a nők szüljenek. Fontos, hogy családunk, gyerekünk legyen. De az élet számtalan más területén is szükségünk van rájuk. A női főszerep nem csak az anyaságban merül ki.” – így ír a férfi.

A párkapcsolatról:

„A férfiak találták fel a háborút, a nők a szerelmet – egyik sem kevésbé pusztító és veszélyes. A mi „találmányunk” azért mégiscsak szebb, jobb, ugyanakkor az érte vívott küzdelem cseppet sem könnyebb, mint egy komoly hadművelet végrehajtása. Mert nem csak a férfit kell megszerezni és megtartani, annál jóval nagyobb a tét: a harmónia, a boldogság, sőt az Élet.” – így gondolkodik a nő.

„Szerelem nélkül unalmas az élet, sivár. De kiszámítható. Ez egy fontos pont. Szeretjük, ha minden kiszámítható, ha nem kell váratlan eseményektől tartanunk. Egy kapcsolatban pedig, nos, a váratlan helyzet várhatóan bekövetkezik. Különbözőek vagyunk, mást várunk, mást keresünk. Jó esetben pont azt találjuk meg a párunkban, amire mindig is vágytunk. Társ, barát, szerető. Mindenki fél, hogy csalódás éri majd, de a férfiak nehezebben oldódnak fel. Ebben a tekintetben gyávábbak vagyunk.” – véli a férfi.

A szépségről:

„Ráadásul ez a bennünk élő Nő naiv és könnyen befolyásolható is. Nézi a reklámokat, bújja a magazinokat, vadászkutya módjára kiszimatolja a sztár-szépségtitkokat, megorrontja a tuti fogyókúrás recepteket, alakformáló tornák, eszközök és műtétek eredményeit lesi, elemez és kritizál.

Majd a legváratlanabb pillanatban csap le ránk: Egy verőfényes reggelen jókedvűen a tükörképedre mosolyogsz, mire ő megmutatja a legújabb ráncodat a szemed körül. Magadra kapsz egy vidám szoknyát, mire ő kibuggyantja belőle a hasad. Az autó visszapillantójában megcsodálod ragyogó hajkoronád, mire ő megcsillantja az ősz hajszálaidat.” – szomorkodik a nő.

„Nos, férfiszemmel összefoglalom a véleményemet. A nő nem egy csípő, egy mell, egy frizura. A nő egy összetett csoda. Nem attól látjuk szépnek, hogy minden része tökéletes. Nem azért tetszik, mert egy sebészileg tökéletesre alakított überfrau. Mi sem vagyunk azok. Nem mindig vesszük észre az új frizurát, az új ruhát. Mert nem mindig a részletekre figyelünk. A nő egészét látjuk.” – vígasztal a férfi.

A cikkeket teljes terjedelmükben elolvashatjátok az Ajándék.hu oldalra belépve.

Kapcsolódó anyagok:

$$2776$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top