Vendégváró húsos-zöldséges párna

2008. 12. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztőt pici tejben felfuttatva, 1 púpos kávéskanál só a lisztbe, 1/2 liter tej, 1,5dl olaj. Tejföl és tojás a kenéshez.

Hozzávalók a töltelékhez: 1 tojássárgája, 10 dkg vaj, 20 dkg sajt, 20 dkg párizsi.

A hozzávalókat jól összedolgozzuk egy tálban, azután deszkán dolgozunk tovább. A tészta csak addig kel, amíg a tölteléket elkészítem. A párizsit és a sajtot felkockázom, a zöldségkeveréket kevés olajon vagy vajon megpárolom és pici vegetát szórok rá. Mindez kb  15-20 perc, ennyi a kelési idő is. A tésztát négy részre osztom, kinyújtom kb. 1,2 cm vastagságúra.

A tojássárgáját a vajjal kikeverem és a tésztára kenem, azután a sajtot és a párizsit összekeverem és a tésztára szórom, majd feletekerem. és háromszögekre vágom. Végül 1 evőkanál tejfölt 1 tojássárgájával összekeverek és a háromszögeket megkenem vele. 250 fokon sütöm. Két zöldséges és két párizsis tekercs lesz belőle.

Jóétvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Németh Nórának! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top