Vendégváró kifli

2010. 01. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 70dkg liszt, 2tojás, 1kefír, 1dl olaj, 1dl tej, 5dkg élesztő, 25dkg margarin, 2 ek.cukor, 1 ek. só, 1 tojássárgája a kenéshez.

Elkészítés:

Először a margarint jó habosra keverem egy evőkanál sóval, felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefírrel, olajjal, tojással. Rugalmas pogácsatésztát kapok. A tésztát nyolc egyenlő részre osztom. Tányér nagyságú kerek lappá nyújtom, megkenem a margarinnal egy másik kerek lappal beborítom, négyfelé vágom és minden cikket még háromba. Szorosan feltekerem (felvágás előtt van,hogy reszelt sajtal megszórom) kizsírozott tepsibe rakom ritkásan, tojássárgájával megkenem, szezámmaggal megszórom, egy órát pihenni hagyom, majd előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm. 48db lesz belőle.

Köszönjük szépen Incze Izabellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top