Hozzávalók:
3 darab főtt tojás
2 darab piros színű édespaprika
1 darab átlagos nagyságú lila hagyma
20 dkg csirkemell sonka
1 darab zöldségleves kocka, vagy amilyen otthon van
1,5 dl víz
2 dkg zselatinpor
só és bors (ha valakinek szükséges)
őzgerincforma
pirítós a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzöm, majd hűlni hagyom. A hagymát, paprikát és sonkát feldarabolom, olyan közepes nagyságúra, a lényeg, hogy ne legyen egészen apró. A tojásokat szintén feldaraboltam és egy tálban összekevertem a hozzávalókat. A 1,5 dl vízben felfőzöm a leveskockát, majd már langyos állapotában feloldom benne a zselatinport. A következő lépésben összekeverem a feldarabolt hozzávalókat és a leveskockás levet, amit, ha kell, még lehet sózni, borsozni. Végül az őzgerincformába töltöm és a hűtőben hagyom kellően megdermedni. Fogyasztás előtt tálcára borítom és szeletelem. A nevéből adódóan gyakran készítem vendégváráskor, de volt már, amikor vacsorára tálaltam fel. Mi pirítóssal esszük, de még magában fogyasztva is könnyű étek, nem megterhelő. A formázáshoz bármilyen forma használható, hisz sokféle formázó van, ami könnyen szeletelhetővé teszi e vendégváró ételt. A hozzávalók milyensége és mennyisége tetszés szerint változtatható.