Vendégváró

2011. 01. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:       

3 darab főtt tojás

2 darab piros színű édespaprika

1 darab átlagos nagyságú lila hagyma

20 dkg csirkemell sonka

1 darab zöldségleves kocka, vagy amilyen otthon van

1,5 dl víz

2 dkg zselatinpor

só és bors (ha valakinek szükséges)

őzgerincforma

pirítós a tálaláshoz

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzöm, majd hűlni hagyom. A hagymát, paprikát és sonkát feldarabolom, olyan közepes nagyságúra, a lényeg, hogy ne legyen egészen apró. A tojásokat  szintén feldaraboltam és egy tálban összekevertem a hozzávalókat. A 1,5 dl vízben felfőzöm a leveskockát, majd  már langyos állapotában feloldom benne a zselatinport. A következő lépésben összekeverem a feldarabolt hozzávalókat és a leveskockás levet, amit, ha kell, még lehet sózni, borsozni. Végül az őzgerincformába töltöm és a hűtőben hagyom kellően megdermedni. Fogyasztás előtt tálcára borítom és szeletelem. A nevéből adódóan gyakran készítem vendégváráskor, de volt már, amikor vacsorára tálaltam fel. Mi pirítóssal esszük, de még magában fogyasztva is könnyű étek, nem megterhelő. A formázáshoz bármilyen forma használható, hisz sokféle formázó van, ami könnyen szeletelhetővé teszi e vendégváró ételt. A hozzávalók milyensége és mennyisége tetszés szerint változtatható.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top