Vonatos torta

2009. 01. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás, 6 e.k porcukor, 6 e.k liszt, fél cs. sütőpor, csipet só

Krém, díszítés: 2 tojás, porcukor, rum aroma, 2 kocka margarin, kakaópor, gesztenye massza, pilóta-keksz, háztartási keksz, pilóta piskótatallér, pici méz, kókuszreszelék, színes cukorkák, marcipán figura.

6 tojásból piskótatésztát csinálunk: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A habhoz hozzáöntjük a sárgáját és habverővel addig verjük, amíg teljesen egynemű lesz. A sütőporos lisztet lassan szórjuk a masszához, és fakanállal simára keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük kb 200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fok. Ha kisült, még melegen lehúzzuk a sütőpapírt, és óvatosan feltekerjük. Hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet.

Én gesztenyés krémmel töltöttem meg, és csokikrémmel vontam be.

Gesztenyés krém: fél margarint ízlés szerinti porcukorral kikeverünk. (ne legyen túl édes, mert a gesztenyepüré is édes) Hozzáadunk egy egész tojást, a gesztenyepürét és rum aromát. Ha szép habos a krém, akkor jó. Ezzel töltjük a kihűlt piskótatekercset, jó vastagon.

Csokikrém: 1 margarint kikeverünk porcukorral,  1 tojással, kakaóporral. A megtöltött piskótatekercset bevonjuk a csokikrémmel.

A vonat kéménye csokikrémmel összeragasztott és bevont pilóta kekszekből van. Ha sikerült összerakni, 10 percre a hűtőbe tesszük dermedni, és utána illesztjük a „vonatra”.

A pilóta piskótatallérok peremét megkenjük mézzel, és megszórjuk kókuszreszelékkel, majd felhelyezzük a vonat oldalára őket. Ezek a vonat kerekei.

A háztartási kekszeket megkenjük csokikrémmel, belenyomunk a tetejébe egy csokis drazsét, és a vonatra helyezzük. Színes cukorkákkal szemet, szájat rakhatunk a vonatnak. Végül rácsücsül a marcipánfigura.

A kisfiamnál hatalmas sikere volt!

Köszönjük szépen Lippert Zsunak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top