Zöldséges rakott csirkemell Szabina módra

2009. 05. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2-3 db kaliforniai paprika, egy fej lila hagyma, 2-3 fej vöröshagyma, 5 db főtt tojás, 1 kg burgonya, savanyú uborka, 4-5 szelet csirkemell, tejföl, majonéz, fokhagyma, konzerves kukorica, sajt, feta sajt. Fűszerek: majoránna, rozmaring, só, fehér bors, fokhagyma por.

A burgonyát meghámozom és karikára szeletelem. A krumpli felét a kiolajozott tepsi aljára teszem, majd erre a hagyma és a paprika felét rakom (a hagymát és a paprikát csíkokra vágom). Jól befűszerezem. Következik a vékony szeletekre vágott és befűszerezett csirkemell majd a húsra teszem a főtt szeletelt tojást,uborkát (vékony csíkokra vágva).következik a megmaradt hagyma és paprika. Most teszem rá a kukoricát és a legutolsó rétegben pedig a megmaradt burgonyát. Ismét nagyon jól befűszerezzük (ízlés szerint).

Alufóliával lefedve 250 fokon 40 percre az előmelegített sütőbe teszem. A 40 perc leteltével kiveszem a sütőböl, ráteszem a kockára vágott feta sajtot, a tejfölben kikavarjuk a majonézt és az összetört fokhagymát (2-3 gerezd). Ezt a szószt ráöntöm a tetejére és eligazgatom hogy elfedje.  Végezetül megszórom reszelt sajttal, visszateszem a sütőbe és 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat kívánok  hozzá!

Köszönjük szépen Szabinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top