Zöldséges rakott tészta

2009. 06. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg orsó tészta, 45 dkg fagyasztott mexicói zöldség keverék, 3 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 dkg vaj, 6 dkg liszt, 6 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, kevés őrölt kömény, őrölt bors.

 

A tésztát a szokott módon kifőzzük, annyi különbséggel hogy a főzési idő vége előtt kb. öt perccel bele kell tenni a fagyasztott zöldséget, kb. 3 percig forraljuk. Majd az egészet leszűrni, és félre tenni. Az újhagymát megtisztítjuk, és zsenge zöldjével együtt vékony karikára vágjuk. A fokhagymát vagy nagyon apróra vágni, vagy szét zúzni.

A vajat felolvasztani majd egy percre bedobni a hagymákat és egy kicsit puhítani. Majd hozzáadni a lisztet, és aranysárgára pirítani. A tejet állandó keverés mellett hozzáadni. Kis lángon folyamatos keverés mellett besűríteni a mártást. Ha kész a tűzről levéve mehet bele a kömény, az őrölt bors, és a sajt fele.

A sütőt előmelegíteni. Egy tűzálló tálat vajjal kikenni,és ebbe kell simítani a mártással alaposan elkevert tésztát. A tetejére tenni a sajt másik felét, és kb. 25 perc alatt megsütni.

Nagyon finom, nálunk még a párom is szereti, pedig ő nincs oda a tésztákért. A megfőtt, és leszűrt tésztához hozzá lehet adni egy doboz felaprított konzerv zöldbabot is. Jóétvágyat hozzá mindenkinek!

Köszönjük szépen Bauerné Pál Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top