A fogyókúra nem kellemes dolog. Mégis vannak olyan módszerek, melyekkel nem érezzük a kínzó éhséget, nem gyötör minket letörtség. Azt tudjuk, hogy a gyümölcsök sokat segítenek egy - egy diéta alkalmával, de azt vajon tudjuk, melyek a leghasznosabbak? Íme a tíz legjobb zsírégető gyümölcs listája! Ananász Az ananász a legrostosabb déli gyümölcs, ennek köszönhetően gyorsítja az anyagcserét, kitisztítja emésztőrendszerünket és a méreganyagokat szervezetünkből. Olyan értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint például a C- vitamin, amelyerősíti immunrendszerünket. Magnézium tartalma serkenti anyagcserénket, a benne lévő kálium pedig szabályozza vízháztartásunkat. A folsav a gyomor egészséges működését biztosítja. Savassága helyreállítja szervezetünk sav- bázis egyensúlyát. Az ananászban lévő legértékesebb anyag a bromélia enzim, mely fontos szerepet játszik a zsírok és fehérjék lebontásában. Tíz deka ananászban mindössze csak harminc kalória van. Papaya Ez a trópusi zsírégető olyan enzimeket tartalmaz, melyek elősegítik a fehérjék és zsírok lebontását. Gazdag karotinoidokban és antioxidánsokban. Rengeteg C- vitamint tartalmaz, amely erősíti immunrendszerünket, és megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását. Ez a trópusi gyümölcs nagyon gazdag rostokban, így kiüríti szervezetünkből a méreganyagokat, papain nevű enzimje pedig jó hatással van emésztésünkre. Cseresznye Az egyik legszebb, legfinomabb és legkedveltebb nyári gyümölcsünk a cseresznye, és mindezek mellett még rendkívül egészséges is. Rengeteg nátriumot, foszfort, A-, B- és C- vitamint, valamint sok káliumot és kalciumot tartalmaz. Kiváló vértisztító és immunrendszer erősítő. A belekben reakcióba lép a zsírokkal, mely így nem engedik azokat bejutni a vérbe. Mindezek mellett egyensúlyban tartja vízháztartásunkat, könnyen emészthető, hormonrendszerünk egészséges működéséért is felelős, és felgyorsítja az anyagcserét. Szilva A szilvát már évszázadok óta használják emésztőszervi problémák megszüntetésére, hatásosan. Ez a magyar csemege fokozza a belek működését, nagy mennyiségű rostot és magnéziumot tartalmaz. Ezek megkötik a felesleges zsírokat, felgyorsítja az anyagcserét. Gazdag B és E-vitaminokban. Valódi antioxidáns- forrás, ezzel védi a sejteket a szív- és érrendszeri megbetegedések és a daganatos betegségek ellen. Szilvaszezonon kívül egyél minél több aszalt szilvát, hiszen ezt tartják a leghatásosabb rákellenes gyümölcsnek. Ribizli Egyik legértékesebb bogyós gyümölcsünk. Rendkívül gazdag C- vitaminban, mangánban és magnéziumban. Vízhajtó és gyulladásgátló hatású, emellett a sejtek anyagcseréjét is fokozza. Magja és gyümölcssava miatt fokozza a bélműködést, és kiváló méregtelenítő. Piros helyett inkább fogyassz fekete ribizlit, hiszen ez gazdagabb értékes anyagokban. Nagyon jó zsírégető. Következő cikkükben a narancsról, a kiviről, citromról, sárgabarackról és a dinnyéről lesz szó.