10 érv Casanova mellett

2008. 06. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ám azok a férfiak, akik rendszeresen a nők körül sündörögnek előbb-utóbb „kitanulják” a szakmát, és a hölgyek nagy megelégedésére képesek éreztetni a női lények iránt érzett lelkesedésüket, tiszteletüket és csodálatukat. Az ilyen férfi több méteres előnnyel startol társai előtt a nőkért vívott küzdelemben.

2. Gyakorlat teszi a mestert – ez a szexre is igaz. Bár sok férfi fejében él még a szende, szűzies nő képe, a valóság az, hogy a mai lányok nem apácának készülnek többnyire. Elvárásaik vannak a hímekkel szemben, és ezen elvárások egy része szexuális jellegű. De nem teljesítmény centrikus lepedőakrobatákra vágynak, hanem tapasztalattal rendelkező, a női testet jól ismerő férfiakra. Ahogyan egy lány indokolta a fiatal férfiakkal szembeni tartózkodását: „Csak nem én fogom kitanítani arra, hogy mit csináljon az ágyban?”

3. A nők általában tartózkodóak, nem merik elmesélni ágybéli partnerüknek titkos szexuális vágyaikat és ábrándjaikat. A tapasztalatlan férfi vagy azt képzeli, hogy a nőnek nincsenek is ilyen gondolatai, vagy pedig – mivel hallott már valamit arról, hogy a nőneműeket is érdekli a szex – újra és újra kéri társát, hogy mondja már meg végre, mit szeretne. Nagy mennyiségű alkohol hatására lehet, hogy képes felengedni annyira a nő, hogy meséljen ezekről, de általában szégyenlik kimondani vágyaikat. Arra azonban nagyon is képesek, hogy apróbb mozdulatokkal jelezzék a férfinak milyen irányba kellene tapogatózni. Ezért a Casanovák, akik tapasztalatuk alapján értelmezni tudják ezeket jelzéseket ismét nagy előnyre tehetnek szert, durva érdeklődés helyett maguktól rá tudnak jönni a féltett női szexuális fantáziákra.

4. A nők, hasonlóan az állatokhoz szinte tudattalanul érzékelik, hogy melyik férfit kell kiválasztaniuk a rendelkezésre álló tömegből, kitől kapják meg azt, amire leginkább vágynak. Azok a férfiak, akik sok nőt sikeresen elcsábítottak már életük során, szert tesznek egy fajta szexuális kisugárzásra, és ez a varázslat szinte megbabonázza a nőket. Kisugárzás, varázslat, csoda – mindegy, hogyan nevezzük, a lényeg az, hogy a nők imádnak lubickolni egy misztikusnak tűnő tekintetben, belenézni egy (szexuális töltéssel bíró) varázsgömbbe.

5. A nőknek persze lelkük van, nagy-nagy lelkük. És legfőbb vágyuk, hogy érzelmeiket, gondolataikat megosszák partnerükkel, függetlenül attól, hogy egy beszélgető, egy egyéjszakás, esetleg egy hosszabb kapcsolatbeli társról legyen szó. A nő-ügyekben tapasztalatlan férfi nem nagyon tudja értelmezi ezeket az érzelmi kitöréseket, és valami rejtélyes oknál fogva mindig a legrosszabb reagálási formát választja ki És ilyenkor a nő dühöngeni kezd, magányosnak,  „meg nem értettnek” érzi magát. A Casanova-típusú férfiak sem tudják pontosan, hogy mit akar a nő ezen alkalmakkor, de bőséges tapasztalatuk átsegítik a helyzeten. A nő pedig bedől nekik, és úgy érzi, olyan társra lelt, aki minden kis rezdülését érti és ennél nagyobb csoda nem is történhetett volna vele.

6. A hosszú távú kapcsolatokban is a Casanováknak van előnyük. Bár ez ellentmondásosnak tűnik, hiszen az a férfi, aki sok-sok nőt hódított már meg valószínűleg állandó partnerét is meg fogja csalni. A nők azonban nem hülyék, s bár vannak, akik áltatják magukat valami „Rómeó és Júlia”-féle romantikával és hisznek a holtomiglanban, a legtöbb esetben elnézik és megbocsátják a férfi hűtlenségét. (Ha másért nem azért, hogy az ő hűtlenségüket is elfogadják.) Ha viszont a hímnemű partner buta és megalázó kapcsolatba lép egy másik nővel – például a házastársak közös barátai előtt nem titok a felszarvazás, vagy a férfi túl komolyan veszi új partnerét és ezért kevesebbet nyújt stabil partnerének –, akkor a nő teljes joggal kiakad, és hamarosan repülnek a tányérok, potyognak a könnyek. Ellenben az a férfi, aki jól ismeri a nőket futó kalandjait is jól tudja kezelni, pontosan tudja milyen típusú hölgyet kell kiválasztania flörtjéhez, hogy ne legyen nagyobb zűr a dologból.

7. A Casanova-férfiak a társaság női tagjainak a kedvencei. Mindenki őket akarja meghódítani, ők az ászok, a királyok. Ők a csoport domináns hímjei, ezért megszerzésük nem csupán egy kellemes éjszakai kalandot jelenthet, hanem a nő státuszát is emeli. Hiszen a legjobb férfit csak a legjobb nő tudja becserkészni. Ha a Legjobb Hím csupán néhány tánc, egy röpke beszélgetés, pár hódoló szó erejéig leereszkedik a nőhöz, a nő máris nőiesebbnek, vagyis tökéletesebbnek érzi magát. Hol van az a nő, aki ellent tudna állni ennek az érzésnek?

8. Az a férfi, akinek nő-ügyei – és ezzel együtt szexuális élete is – kiegyensúlyozott, más területeken, például a munkájában, a hétköznapokban is magabiztosabb, hiszen nem gyötrik a tudatalattijában bujkáló kielégítetlen szexuális vágyak. Mozdulatai határozattabbak, nehezebb hozható zavarba, vagyis viselkedése a megbízható ember benyomását kelti a nőkben. A nők számára pedig a megbízhatóság az egyik legfontosabb kritérium a párválasztás során.

9. A Casanovák sokkal udvariasabbak a nőkhöz, mint átlagos társaik. Nem csupán a férfiak számára előírt kötelező udvariassági szabályokat tartják be, hanem átérzik és átlátják azokat a helyzeteket, amikor egy nőnek segítségre van vagy lehet szüksége. Például nem azért nyitják ki az ajtót a hölgy előtt, mert illik így cselekedni, hanem mert meg akarják könnyíteni a magas sarkú cipőben tipegő nő helyzetét, vagy olyan helyzetekben is támogatást nyújtanak – például a lépcsőn való lemenetel –, amely esetekre nincsenek előírt viselkedési mód. Az üres, udvarias formulák megtelnek tartalommal, és valódi figyelmességgé válnak.

10. Előnyt jelent az is, ha egy férfi képes saját érzelmeit és a kapcsolat során adódó feszültségeket uralni, ez pedig szintén egy olyan képesség, amely némi gyakorlással megtanulható. Jellemző például a sokat csajozó férfiakra, hogy volt barátnőikkel a szakítások után is jó kapcsolatot tartanak fenn – hiszen sikeresen túlléptek az emocionális válságon –, és ezért, ha új partnerüknek mesélnek ezekről a nőkről, csupa pozitív és szép dolgot említenek meg. A legtöbb férfi azt képzeli, hogy az a jó stratégia egy nő megszerzésére, ha saját feleségét, vagy volt társait lecikizi, és ezzel próbálja kiemelni az éppen kiválasztott hölgy jó tulajdonságait. A valóság azonban az, hogy az ilyen helyzetekben egy nő rögtön arra gondol, hogy 2 hét, 2 hónap vagy 2 év múlva vajon őróla milyen csúfságokat fog mesélni ez a bizonyos pasas?

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top