11 országban betiltották Rihannát

2011. 02. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lady Gaga után Rihanna is beállt a sorba. Úgy tűnik a sztárok azt gondolják, ma már csak a meghökkentő, erkölcsi határokat feszegető produktum az eladható. Nem biztos, hogy sokat tévednek, ám egyes országokban ez nem mentség. Az énekesnő legújabb, S&M című klipjét 11 országban - jellemzően Ázsiában - betiltották.

S&M

Jelentése szadomazo, a klip pedig címéhez hűen tele van különböző, nem ritkán a szadomazo szexjátékok során használt segédeszközökkel, nem közönséges, de azért jól értelmezhető szexuális utalásokkal. Láthatunk benne csuklyás lakkjelmezt hozzáillő csizmával, kipeckelt szájat, ostort és ezeken túl még szexi banánmajszolást, megkötözött újságírókat és a kutyává alakult Perez Hiltont is, a celebek pletykáiból élő megmondó embert, aki mellesleg köztudottan homoszexuális.

A klip profi munka, ez nem vitás, a snittekből ömlik a szexualitás, habár ízlés kérdése, hogy kit izgat fel ez a fajta játék. Rihannát mindenképp, legalábbis a nem túl bonyolult szöveg, illetve refrén alapján.

A zeneszám egyébként a 2010-ben megjelent Loud című albumon található. A negyedik videoklip ebből az anyagból, illetve a negyedik klip, melyet Melina Matsoukas rendez az énekesnőnek. A hölgy gyakorlott a megbotránkoztatásban, hiszen Lady Gaga Alejandro című klipje is az ő nevéhez fűződik.

A zene stílusa eurodance, ami némileg a kilencvenes éveket idézi. A számot pedig maguk a rajongók választhatták ki a lemezről: szavazás döntötte el, mi lesz 2011 első Rihanna-slágere. És íme a videó! Döntse el mindenki maga, hogy valóban olyan erkölcstelen-e, mint mondják.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top