20 profi szépségtipp 2.

2009. 03. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Folytassuk a szépségtrükköket a hajjal: 14. Felülről lefelé A profik a bevált eszközökre is mindig kitalálnak valami új trükköt. A forró hajcsavaró is ezek közé tartozik. Még jobb hatást érhetünk el a felülről lefelé haladó csavarástechnikával. Hajoljunk előre, és a tarkótól indulva tincsenként tekerjük fel hajunkat. Ettől a módszertől sörényünk dúsabbnak fog tűnni, mint valaha.

 

15. Laza, de tartós A stylistok akkor is használnak hajlakkot, ha szélfútta frizurát rögtönöznek a sztárok kobakjára. Hogyan érik el mégis, hogy a tincsek mégsem merevek? A válasz igen egyszerű: a hajművészek egy lépésnyire eltávolodnak a vendégtől, amikor a hajára szórják  lakkot. Így ugyanis a permet könnyedén hull a hajszálakra, így frizuránk nem ragad majd össze.
16. Új lófarokrögzítés Kövessük a nagy frizuragurukat, és a hagyományos hajgumit cseréljünk le egy olyanra, melynek két végén horog van. A horgok ugyanos feszesen összetartják a tincseket és hetykébben illesztik a lófarkat fejünk búbjára. Fél kézzel fogjuk lófarokba hajunkat, másik kezünkkel helyezzük a tövére a gumit, tekerjük vele körbe, majd a lófarok alatt kapcsoljuk össze a két végét.
17. Hajvarrás Ahhoz, hogy a feltűzött frizura megálljon a kifutókon fel-alá futkározó modellek, vagy a díjkiosztókon parádézó sztárok fején, a fodrászok a szó szoros értelmében a helyére varrják azt. Ezt azért nem ajánlott otthon kipróbálni…
18. Plázsutánzat Az úgynevezett szörfösfrizura elkészítéséhez sem kell feltétlenül megvárnunk a nyarat. A hatás érdekében a waxot spray formájában juttassuk fel a száraz hajra, majd menjünk végig az egész hajkoronánkon és apró tincsenként türelmesen tekergessük az ujjainkra.

19. Felszíni fény A hajmester előbb alaposan megszárítja a sztár frizuráját, majd formázókrémet nyom a tenyerébe, és csak a legkülső szálakon fut végig a fénykrémmel. Ezután ujjaival nem túr bele a hajba, hogy az szép sima maradjon és megőrizze különlegesen lágy fényét.

20. A vad fürtök szelídítése Azok a stylistok, akik göndör hajú sztárokkal dolgoznak, sokat küszködnek ügyfelük megzabolázhatatlanul égnek álló fürtjeivel. A baj forrása általában a kontúrokban rejtőzik. Ha tehát mi is hasonló problémával küzdünk, nincs más dolgunk, mint egy öreg fogkefére borsószemnyi hajwaxot nyomni és lágyan rákenni drótsörényünkre.

Kapcsolódó anyagok: 

$$2701$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top