A férfi érzékeny pontjai

2008. 07. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem árt, ha a nő ismeri partnere testét, mert az neki is – különösen – jó lehet. Az igényes férfi nagyra becsüli a női aktivitást, amit az ő teste különféle pontjainak szentel - állítják a szexológusok. A férfiak igenis engednek a csábításnak, és nem akarnak mindig a férfias férfi, a macho pózában tetszelegni. Téved az a nő, aki azt hiszi, hogy azonnal tűzbe-lázba hozza a férfit, ha megérinti férfiassága központját. Az ilyesmi legfeljebb a kezdőket elégíti ki. A szex haladó művelői más területeket dolgoznak meg. Már csak azért is, mert a férfi testén rengeteg erogén övezet van, amelynek izgalmi állapota nagyon sokáig tart. A férfi a talpától a feje búbjáig szerelemre termett, izgatható.

– Példát vehetnénk az ázsiai lányoktól, asszonyoktól, akik a Tantra és a Káma Szútra tanításain nevelkedve mindig végig járják a szerelmi művészet hullámvasútját, és nem állnak le az első kanyar után – mondja Christine Baumann aacheni szexuál-pszichológus, a Partnermasszázs című sikerkönyv szerzője. – A simogató szex például a hetedik mennyországba repítheti az erotikusan harmonizáló párt. Csak hát a nőnek törekednie kell arra, hogy intenzíven, ugyanakkor gyengéden keresse és találja meg a férfi vágyainak különféle központjait. Nincs az a férfi, aki képes ellenállni erogén zónái simogatásának, érintésének. A férfi testét nyolcvanezer, szerfölött érzékeny, és hatszáznegyvenezer, nem annyira érzékeny idegszál hálózza be, ekként a legfontosabb érintésre is képes válaszolni. Az erogén övezeteit pedig olyan tékozló nagyvonalúsággal áldotta meg a természet érzőideg-végződésekkel, hogy a leheletfinom csókra is gerjedelemre támadhat.

Már bakfis lány is tudja, hogy a férfi a nemi szerve érintésével tűzbe hozható. De vajon hány érett asszony tudja, hogy ugyanilyen hatás érhető el a férjénél a szemöldöke, fülcimpája, ajka, ujjai, feneke, sarka, de még a lábujjai értő simogatása által? Ezek a testrészei ugyanis azokhoz az övezetekhez tartoznak, amelyek kapcsolatban állnak az agy nemi vágy-központjával, ezáltal erotikára programozottak. És ezeken a különösen érzékeny régiókon túl még jó néhány szexantenna van a férfi testén: az arc, a nyak, a tarkó, a hónalj, a felső kar, a mellbimbó, a has és a hát, a vállak, a lágyéktáj, a felső comb, a könyökhajlat.

A férfi szexbillentyűzetének megszólaltatásához nem kell az egész testén játszani. Minden férfinak megvan a maga személyesen legszexisebb pontja, tájéka. Miként az okos és tapintatos férfi igyekszik kímélni partnernője legérzékenyebb (sikítós) pontjait, akként a nőnek is ezt kell tennie, ha lehet, még nagyobb körültekintéssel, mert a férfi bizony meglehetősen szégyenlős kisfiú is, és zavarba jön, ha „rajtakapják”, milyen kéjes izgalomba jön, ha mondjuk a köldöke alatt egy centivel simogatják, vagy a nagy lábujjának a begyét, netán a lapockája közepét érintik. Az is előfordulhat, hogy ő maga sem tudott mindeddig erről a vágyközpontról, arról, hogy e kis felület izgatása „beélesíti”.

S hogy miért nem tudta? Mert eddig senki sem nyúlt hozzá olyan finoman.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top