A flört varázslatos világa 2.

2008. 11. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

– Tulajdonképpen mindig flörtölök – állítja magáról Barbara, a két gyermekes családanya. – Ne arra gondolj, hogy minden férfi fejét el akarom csavarni, szeretem a férjemet, és még sose csaltam meg sem testileg, sem lelkileg. A flört szerintem mást jelent. Például lemegyek a henteshez, s mosolygok, kacsingatok, sőt néha kétértelmű mondatokat mondok. Pedig szegény hentesünk kopasz, szinte lányosan pisze az orra, és ráadásul akkora pocakja van, mint a Gellért hegy. Nem egy férfiszépség, de ha egy Alain Delon lenne, akkor sem szeretnék vele komolyabb kapcsolatba kerülni. Viszont cserébe megsúgja, hogy friss-e a hús, és levágja a zsíros részeket, félre teszi számomra a legszebb darabokat. És a fodrászom is férfi, és a főnököm is, és az autószerelőm is… Kis hasznok kis befektetéssel – számomra ennyit jelent a flört.

Vannak ennél azért durvább esetek is. Amikor valaki – például egy fiatal lány –, nem is magával a férfival kezd flörtölni, hanem annak a pénzével vagy hatalmával. Amikor teljesen mindegy, hogy hogyan is néz ki a másik, szimpatikus-e vagy visszataszító, egyéb tulajdonságok – például presztízs, vagyon, hírnév –, vonzóvá és széppé varázsolják az illetőt.

Milyen elbűvölően kedvesek a nők egy vállalatigazgatóval, vagy sikeres üzletemberrel! És milyen udvarias, szellemes lovagokká változnak át a férfiak egy híres színésznő vagy tévés sztár jelenlétében! Igyekeznek felkelteni a másik érdeklődését, tetszelegnek, hízelegnek… Ilyenkor eltűnik teljesen a flörtölés játék része, marad a haszonlesés, a presztízsvadászat. Hiszen ha sikerül játékosnak tűnő bizalmas kapcsolatba kerülni egy előttünk nagy tekintéllyel rendelkező emberrel, olyankor úgy érezzük, ránk is átragad valami a belőle áradó tekintélyből – s bármilyen butaságnak hangzik is –, többnek, jobbnak érezzük magunkat.

És persze még az is lehet, hogy valami konkrét nyereségünk származik a dologból – például a vállalatigazgató beajánl egy kiemelkedően jó fizetésű munkahelyre, a híres ember bevihet olyan társaságokba, ahová másképpen nem juthatunk be. Nagy lehetőségek kis befektetéssel…

A következő részben a flörtölés veszélyeit vesszük sorba.

Kapcsolódó anyagok:

$$1895$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top