A Hold hatásai V.

2010. 03. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az északi tenger partvidékén élő népek körében már nagyon régóta él az a hiedelem, hogy a születések száma dagály idején sokkal nagyobb, mint apály idején.

Az orvosok utánanéztek ennek a dolognak, és tényleg azt találták, hogy a dagály óráiban több mint 30 %-kal nagyobb a születések száma, mint az apálykor.

A kieli női klinikán nyilvántartott abortuszok gyakorisága szintén hasonló összefüggést mutat, bár nem olyan mértékben, mint az északi tenger partjainál.

Kiel, a majdnem árapály nélküli keleti tenger partján van és így tulajdonképpen nem is számít tengerparti városnak. Németország belső részében, távolabb a tengerparttól, egyáltalán nem mutatkozik ilyen nagy összefüggés a születések száma és az árapály között. Úgy látszik, a hatás a szárazföld belseje felé csökken, és csak a világtengerek partján érezhető jobban.

Mindenesetre érdekes, hogy a Hold hatását azoknak az országoknak a tudósai tagadják jobban, amelyek mélyen a szárazföld belsejében végzett megfigyelések alapján ítélik meg az egész kérdést. A hatás különben nem csökken a szárazföld belseje felé sem, mindössze finomabb területekre tolódik át. Míg a tengerparton a befolyás egészen erős és a vérkeringésben, szívműködésben, légzésben, valamint a többi életfontosságú szerv működésében kimutatható, addig a szárazföld belseje felé főleg az idegrendszerre, nyirokmirigyekre, belső elválasztású mirigyekre és szexuális funkciókra hat.

Ezen kívül a tengerpart közelében majdnem egyenlően erős befolyás mutatkozik a férfi és a női nem kedélyváltozásaira és szexuális funkcióira nézve, befelé viszont ez a hatás inkább már csak a sokkal finomabb idegzetű hölgyeket tartja uralma alatt.

Ha a Hold okozta árapálynak van valami biológiai hatása /márpedig ez nem kétséges/, akkor leginkább holdtölte és újhold idején kell mutatkoznia.

Érdekes, hogy a statisztikai eredmények szerint tényleg újholdkor és holdtöltekor a leggyakoribb a menstruáció megindulása. A Hold közel 28 nap alatt kerüli meg a Földet és ugyancsak négyheti időszakosság mutatkozik általában a menstruációós ciklusban. Emiatt már az ókorban is gondoltak arra, hogy valamiképpen a Hold befolyással van a menstruáció megindulására.

De Lee hívta fel 1933-ban a figyelmet először arra, hogy a legtöbb nő újholdkor kezdi a menstruációt és így a menstruációs ciklusnak nem a trópusi, hanem a szinodikus hónappal kell összefüggenie. Ezen az újholdtól újholdig eltelt időt értjük és ez több mint két nappal hosszabb a tropikusnál.

Gutmann frankfurti orvosprofesszor felszólítására Oswald 10.393 nő menstruációs terminusait dolgozta fel a szinodikus hónappal való összefüggés szempontjából. Az eredmény kétségkívül bizonyítja, hogy újholdkor és holdtöltekor indul meg a legtöbb menstruáció.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.

- Németh Ágnes-

A cikksorozat előző részei:

A Hold hatásai 1

A Hold hatásai 2

A Hold hatásai 3

A Hold hatásai 4



Szerző

donna.hu



Scroll to Top