A narancsbőr megelőzése és kezelése

2010. 05. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A megnövekedett súly miatt meglazulnak a kollagén rostok és az elasztin szálak. A megrongálódott szálak nem tudják megfeszíteni a szöveteket, így azok kitüremkednek - ez az állapot felelős azért, hogy a kötőszövet "narancsbőr" kinézetet kap. A nők 90%-a, bármely korosztályba is tartozzanak, érintett ebben a jelenségben, amely általában a fenék és a comb táján jelentkezik.

Előző cikkünkben foglalkoztunk a cellulitisz kiváltó tényezőivel, az alábbiakban pedig néhány ötletet adunk arra, hogyan szabaduljunk meg ettől a kellemetlen és egészségtelen zsírrétegtől természetes módon:

- nem egyszerű feladat a megfelelő étrend kialakítása, mivel nagyon sok finom étel van sajnos, amelyeknek nagy része szinte tápanyaga a narancsbőrnek. Az egyszerű ételek, amelyek egészségesek, nem tartalmaznak például olyasmit, amit a gyorséttermekben kaphatunk. Érdemes csökkenteni a szervezetünkbe jutó telített zsírok mértékét (állati zsiradékok) és egészségesebb, például halakból származó zsírt tartalmazó ételeket fogyasztani.

- kezdjünk el hozzáadni a menühöz azokból a szép, színes zöldségekből, amelyek antioxidánsokat is bőven tartalmaznak, szemben a feldolgozott és nem természetes ételekkel. Az a legjobb, ha gyorsételeket és mesterséges anyagokból készült ételeket minimális mértékben fogyasztunk.

- kerüljük el a "hamburgerezést", az üdítők, kávék fogyasztását és térjünk át a gyümölcsök és zöldségek fogyasztására, édességekből szorítkozzunk müzliszeletekre és zöldséglevekre.

- azzal, ha a napi étrendünkből eltávolítjuk az ártalmas méreganyagokat, zsírokat és kalóriákat, sokkal nagyobb az esélyünk arra, hogy természetes úton szabadulunk meg a cellulitisztől.

- szánjunk időt a napi cellulitégető testgyakorlatokra - minél többet tudunk mozogni, annál kevésbé fogunk zsírt felhalmozni. Jó lehet bármilyen testmozgás, de a leghatékonyabbak közé a kardiovaszkuláris jellegűek tartoznak, és persze az aerobik. Futás, úszás, kocogás, sétálás - ezek mind-mind hasznosak lehetnek a célunk szempontjából, főleg azért, mert ezek segítségével javul a vérkeringésünk.

- ha gyors eredményeket akarunk látni, akkor alkalmazhatunk cellulitisz masszázst, amely a narancsbőr tüneteinek enyhítésére, adott esetben megszüntetésére szolgál. A masszázs javítja a vérkeringést, a nyirokkeringést, a szövetek oxigénellátását és a méreganyagok kiválasztását; nem lehet viszont csak és kizárólag erre a módszerre bízni magunkat, mivel ez csak a fent leírt étrendváltoztatással és testmozgással együtt fejti ki a hatását.

- amennyiben nemcsak a kezelés, hanem a megelőzés is a céljaink közé tartozik, érdemes "gyúrni" is egy kicsit, vagyis izmokat fejleszteni a megfelelő helyeken.

- Bármennyire is túltelített a piac az egészség megőrzésére és a fitnesz szalonok futtatására irányuló reklámokkal, fontos tudni, hogy a megfelelő étrend és a testmozgás a kulcsa annak, hogy egészségesek és szépek legyünk. Lehet – kellő körültekintéssel - más módszerekhez is fordulni, de a természetes módon való egészségmegőrzéshez a fenitek a kulcsfontosságú elemek.

-NJ-

$$6088$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top