A pápa és a pók meséje

2009. 09. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az a nap is csak XVI. Benedek rémálmaiban tér vissza valószínűleg, ugyanis már Csehországba való indulásakor elkezdődtek megpróbáltatásai, amikor a puszta véletlennek „köszönhetően” találkozott Silvio Berlusconi olasz kormányfővel. Benedek nagylelkűen két teljes percet szánt a házasságtörésétől és egyéb zavaros nőügyeitől hírhedté vált politikusnak.

Aztán jött az a bizonyos politikusok és diplomaták előtt megtartott délutáni beszéd. A prágai vár, a Hradzsin takarítógárdája azonban, úgy tűnik, nem készült fel elég alaposan őméltósága fogadására, ugyanis valahonnan egy közepes méretű pók került a pápa ruhájára, melynek vakító hófehérsége csak még inkább kiemelte a rajta keresztül-kasul sétálgató „fekete pontocskát”. Az immáron nyolcvankét éves katolikus egyházfő azonban látszólag nem zavartatta magát, vagy tán észre sem vette a pókocskát, ám tény, beszédét zavartalanul megtartotta. Ízeltlábú ide vagy oda…

A jelenlévő újságírók mindezt premier plánban, egy hatalmas kivetítőn nézhették végig. Másnap már az egész világ a történteken mosolygott. II. János Pál pápa utódja, XVI. Benedek, nem a nyilvánosság előtt éli az életét, természetesen kevesebbet is hallunk róla, mint nagy elődjéről. Érdekesség, hogy a sajtóban, médiában, ezúttal sem az került szóba, hogy Benedek a szovjet rendszer húsz évvel ezelőtti bukásáról beszélt, hogy Európa újraegyesülésének kérdését taglalta, vagy hogy a szabadság is szóba került, nem… Hozzánk egyből a lényeg jutott el: egy pók mászott XVI. Benedek reverendáján.

 Nézd meg a videót!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top