Kicsi Mérleg

2009. 09. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Már korán kell kissé gátat szabni a vágyainak, mert később, különösen, ha megfelelő anyagi eszközök nem állnak rendelkezésre, úgy saját magának, mint környezetének sok szenvedést okozhat majd.

A Mérleg gyermek akarata kissé fejletlen, nála az érzés, a megérzés az uralkodó, ezért a későbbi idők kenyérharcában nehezen fogja megállni a helyét. Kövessünk el minden tőlünk telhetőt, hogy a kis Mérleg akaratát fejleszteni és stabilizálni tudjuk.

A Mérleg gyermek akaraterejének hiányát később majd kompenzálja ugyan diplomáciai tehetségével, okosságával, műveltségével, itt-ott ravaszságával, azonban ez nem lehet mindig célravezető.

Könnyen lelkesedik. Nagy erővel kezd hozzá mindenhez, ilyenkor semmi mással nem törődik, majd, lehet, hogy menet közben egy újabb téma jut eszébe, és az előbbit azonnal abbahagyja. Az új témával ugyanolyan szorgalmasan foglalkozik, mint az előbbivel, aminek megvalósításával még csak a felénél tart, amikor új dolog ragadja meg a figyelmét és kezdődik elölről az egész. Ezen a ponton nagyon kell rá figyelni. Rá kell kényszeríteni arra, hogy ne fogjon addig új dologba, amíg az előbbit el nem végezte.

Nagyon fejlett az igazságérzete, főleg, ha róla van szó. Azonnal érzékeli, ha vele igazságtalanság történt, megbotránkozik, de nem veszi észre, ha máson esett sérelem, vagy jogtalanság. Meg kell tanítanunk arra, hogy nagyon fontos mások szemüvegén keresztül is látni magunkat.

A Mérleg gyermek óriási kényelemszeretettel jön erre a világra, vigyáznunk kell, hogy ne váljon lustává, rendetlenné. Bizonyára rengeteg türelemre lesz szüksége az édesanyjának ahhoz, hogy megtanítsa a gyermekét a munkája azonnali elvégzésére, mert a Mérleg gyermek szívesen halogat, inkább másnap teszi meg azt, amit ma kellett volna. Majd délután írja meg a leckéjét, majd holnap tanulja meg, amit ma kellett volna, majd ráér jövő héten elolvasni a kötelező olvasmányt. Értessük meg vele a következő közmondást: „AMIT MA MEGTEHETSZ, NE HALASZD HOLNAPRA”.

A Mérleg jegyében született gyermekünk határozatlan, befolyásolható, szívesen hagyja magát az árral sodorni. Meg kell tanítanunk, harcolni, leküzdeni az ellenállásokat, és ellenőriznünk kell, hogy a megkezdett dolgát tökéletesen hajtsa végre. Segítsünk neki, de ne végezzünk el semmit helyette.

Születési adottságánál fogva a Mérleg gyermek bohém. Kizárólag rajtunk múlik, hogy ez kedves, kellemes, és rokonszenves keretek között marad-e, vagy átcsap a szertelenbe. Bizonyos határon túl a bohémség már nagyon veszélyes is tud lenni, teljesen megbízhatatlanná és beszámíthatatlanná tehetné őt. Rengeteg türelemre van szükségünk a kis Mérleg nevelésénél. Ha kell naponta százszor is, figyelmeztessük őt a hibáira, mindaddig, amíg rossz szokásait el nem hagyta, ugyanis a Mérleg gyermek utálja a kellemetlen prédikációt.

Mérleg jegyében született gyermekünk nagy színészi tehetséggel rendelkezik. Tudatosan, vagy ösztönösen használja fel képességeit a mindennapi életben. Ha nem figyelünk oda, nagy kártyakeverő válhatna belőle.

Legmegfelelőbb pálya a számára: elsősorban a jogi pálya, bíró, ügyvéd, ügyész. A művészi pályákon is megállja a helyét, mint színész, rendező, énekes, artista, zenész, festő, építész.

Kapcsolódó anyagok:

$$4032$$

$$4525$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top