A smink: kreativitás és szépség párosítása

2010. 06. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Müller Beáta sminkmester, kozmetikus 

Az alapvető sminkkellékek birtokában bárki próbálkozhat apróbb és nagyobb trükkökkel, de ahhoz, hogy ne bohócmaszk legyen az eredmény, hanem kifinomult „arcfestmény”, ügyesség, kreativitás, tapasztalat és stílusérzék kell. Ha pedig valamelyik hiányzik belőlünk ezek közül, akkor nem árt segítség után nézni, mielőtt „smink-katasztrófát” idézünk elő. A segítség szerencsére kéznél van: bemutatjuk a Donna szépség szakértőjét, Müller Beáta okleveles sminkmestert, kozmetikust, test- és esküvői testfestőt, akit hívatása rejtelmeiről kérdeztünk:

Mióta foglalkozol sminkeléssel, és hol tanultad a szakmát?

14 éve végeztem el az első sminktanfolyamot, amit Ágoston Melinda és Nagy Andrea sminkmesterek tartottak. Mivel az ember folyamatosan tanul élete folyamán, az elmúlt, lassan másfél évtized alatt a sminkelésnél sem volt ez nálam másképp. A sok éves tapasztalat megszerzése mellett még sokat tanultam Rikk Ági, Szalavári Mónika, Réti Dóra, Héjjas Nikolett (Testfestő Akadémia) által is, valamint kozmetikus mesterem, Lakó Henriett is sokat segített szakmailag továbbfejlődni a kozmetikus szakmában.

Miért szerettél bele ebbe a hivatásba, mi vonz legjobban benne?

Kislány korom óta folyamatosan sminkelgettem magam, így valahogy természetes volt, hogy ezt a szakmát szerettem volna komolyabban elsajátítani. Számomra a kreativitás és a szépség párosítása mindig is motiváló volt, ráadásul elég maximalista vagyok magammal és a szakmámmal kapcsolatban egyaránt, ezért hajt valami, hogy újra és újra szépíthessek és alkothassak…

 Ilyen volt...  ...ilyen lett.

Mire vagy a legbüszkébb eddigi karrieredben?

Több éve a  Lancaster monacói luxus kozmetikai cég magyarországi sminkmestere és trénere vagyok, illetve az Astor dekorkozmetikai cég számára is trénerkedem, ami szakmailag nagyon megtisztelő, ugyanakkor másfajta kihívást is jelent a munkámban, amit nagyon szeretek. Mindig igyekeztem több lábon állni, így változatos és izgalmas a munka. Többnyire esküvőkre, alkalmakra és átváltoztatásokra sminkelek, újságfotózásokon dolgozom, illetve egyéni és kiscsoportos sminkoktatásokat tartok. Ezenkívül bőrápolási szaktanácsadással és kozmetikus szolgáltatásokkal is kiegészítettem szolgáltatásaim körét az utóbbi időszakban.

 Beáta munka közben

Hogyan tudod követni a sminkdivat változásait, a legújabb trendeket?

Az internet világában ez már nem nehéz, bár én azt vallom, hogy az aktuális divatot követve ugyan, de mindig az a divat számunkra, ami jól áll, és amiben jól is érezzük magunkat.

Honnan jött az ötlet, hogy a sminkelés mellett testfestéssel is foglalkozz?

A testfestés egy kiegészítés számomra. A menyasszonyi testfestés ugyanis egy szép szakma, mostanában azonban már a kozmetikus munka felé fordultam. Sok más szakmabelivel ellentétben ugyanis én először sminkes lettem és csak azután kozmetikus. Sokan nem tudják, hogy ez a két szakma a szépségiparon belül különálló terület. Mivel egy szép és előnyös smink csak egy ápolt bőrön mutat igazán jól, fontos számomra, hogy vendégeinket maximálisan kiszolgálva és a megkereséseket a lehető legmagasabb színvonalon teljesítve teljes körű szolgáltatást nyújtsunk. Szerencsére ebben fodrász kolléganőm, Királyné Véber Marianna is sokat segít, ezen kívül sok olyan partnerrel és kollégával dolgozom együtt, akiknek a munkája szintén sokat jelent a siker elérésében (pl. Gacsádi Albert fotós).

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Rengeteg tervem van. Nagyon sok, a szolgáltatásaink és tevékenységeink kibővítésével kapcsolatos munka vár rám, és a közelmúltban nyílt meg új, budapesti szépségszalonom.

Tudj meg Beátáról többet a honlapján: www.escadasmink.shp.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top