A szafaripark rejtélye

2010. 06. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Dél-Afrikában található Etali Safari Lodge már régóta fogad vendégeket a világ minden tájáról, akik szeretnének minél többet meglátni a fekete kontinensből, különös tekintettel annak élővilágára. A szervezett szafaritúrákban elfáradó turistákat barátságos kis bungalókban szállásolják el, éjszakánként potom 130 ezer forintnak megfelelő jó angol fontért. A környezet mesés, a szállás minden igényt kielégít. Még a verandán is van egy jacuzzi stílusú minimedence a szabad ég alatti fürdőzés szerelmeseinek.

Az egyik ilyen káddal azonban gondok adódtak. A személyzet minden reggel feltöltötte friss vízzel, annak rendje s módja szerint, de estére mindig száraz volt, vagy csak az alján lötyögött egy kis víz. Az eset újra és újra megismétlődött, hiába állapították meg, hogy nem lyukas sehol. Ennyi víz még a forró afrikai klíma alatt sem párologhat el csak úgy, vagyis az alkalmazottak (érthető módon) meglehetősen tanácstalanul nézegették esténként az üres kádat. Végül megoldódott a rejtély: egy elefánt fedezte fel magának a jó kis vízlelőhelyet. Az ormányos vélhetően megörült a tiszta víznek, ami arrafelé még mindig kincsnek számít, így aztán rájárt, amikor némi frissítőre vágyott. Egyébként az állat a Troublesome nevet viseli, amit Bajkeverőnek is fordíthatunk - ismét egy remek, találó névválasztás. Egyébként ezt a címet azzal érdemelte ki, hogy több fajtársával ellentétben egészen közel merészkedett a szafarikörutakon az autókhoz, néha a frászt hozva ezzel az érzékenyebb idegrendszerű turistákra.

 

Susan Potgieter, az Etali Safari Lodge tulajdonosa jót derült a történteken, és kijelentette, hogy mindenképpen biztosítanak majd a "nagyszomjú" elefántnak egy másik vízforrást. Remélik, hogy ez az ötlet beválik, biztosak azonban nem lehetnek benne, az elefántok ugyanis nagyon makacs jószágok tudnak lenni, és ha Troublesome megkedvelte a kádat, akkor nem feltétlenül lehet átszoktatni egy általa kevésbé praktikusnak ítélt ivóalkalmatosságra.

-Markovics József-

Forrás: farm.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top