A Szűz jegye és a szerelem

2008. 09. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Inkább később házasodnál, vagy pedig szívesebben maradsz egyedül. Mégis jó viszonyban vagy a barátaiddal és munkatársaiddal. Nehezedre esik, hogy átadd magad az érzelmeknek, inkább készen állsz arra, hogy megoszd másokkal a munkát vagy a szellemi hajlamosságot.

Ha a Vénusznak a horoszkópodban nehéz aspektusai vannak, ez a helyzet átbillenhet a saját ellentétébe, így megtörténhet, hogy ahelyett, hogy szégyenlősen kerülnéd a szerelmet, túl fontos lehet a szex, ahelyett, hogy szorgalmas lennél, lustává válhatsz, és inkább a háttérben dolgozol.

Nagyon fontos az életedben a jól működő társkapcsolat. Ha ez nincs meg, úgy érzed nincs rend belül, és ezért érzelmeidet hajlamos vagy háttérbe szorítani. Talán emiatt lesz fontosabb a tisztaság, és az állandó kritikus figyelem. Ugyanúgy, mint a munkában, nagyon igényes vagy a szerelemben is. Elvárod, hogy a kedvesed mindig frissen fürdött, illatos legyen, és természetesen testének alakja se hagyjon kívánni valót maga után.

Nagyon nehezen – talán ideig, óráig – viseled el a piszkot, a rendezetlenséget, ezenkívül a túlzott fizikai szerelmet sem kedveled annyira.

Ám bármennyire ápolt a kedvesed, bármennyire rendszerető, mégis találsz hibát a viselkedésében, vagy az élet módjában, meg kellene állnod, hogy ezt ne tedd szóvá. Nehezen ismerkedsz, hiszen szereted a hagyományos udvarlást, a romantikus, lágy, ízléses környezetet.

Általában olyan emberekbe leszel szerelmes, akik valamilyen téren jól teljesítenek, például a munkájukban, vagy valamilyen téren már elkötelezték magukat, vagy nem adhatják oda teljesen magukat. Ez nem is árt neked, hiszen nem szereted, ha kedvesed állandóan rád tapad.

Jól tudod leplezni, mennyire szeretnél egy szenvedélyes partnert, környezeted ezt el sem hinné rólad, hiszen olyan zárkózottnak látszol.

Titokban szeretnél te is egy kicsit rendezetlen lenni, de ezt a világért sem ismernéd be. Gyakran előfordulhat, hogy ideges lesz a kedvesed attól, hogy folyton körülötte sertepertélsz, ilyenkor gondolj bele, hogy te is nagyon szeretsz néha egyedül lenni, természetesen a párodnak is lehet ilyen igénye, amit méltányolnod kellene. Talán változtatni kellene azon szokásodon is, hogy az első pillanatban eldöntöd, hogy a leendő partnereddel mennyi időt kívánsz tölteni, hagyj neki időt, hogy bemutatkozhasson.

 Szeretnél olyan társat, aki erős, mégis türelmes, és megértő. Természetesen csak akkor találsz ilyet, ha tenmagad is rendelkezel ezekkel a tulajdonságokkal. A Szűz a 6. jegy az Ekliptikán. A 6. terület a munka, ne is csodálkozz, ha a munkahelyeden, vagy munkáddal kapcsolatban ismered meg leendő társadat, hiszen itt bőségesen van időd arra, hogy megismerd a munkáját, a szokásait, érdeklődj a családi háttere felől, képet alkothass a személyiségéről, és intelligenciájáról. Természetesen ebben nincs semmi kockázatod, hiszen ha valami nem sikerül, minden marad a baráti, vagy munkatársi szinten.

Nagyon nehéz lehet neked az első lépés megtétele, még akkor is, ha az a másik egyértelműen jelzi közeledési szándékát feléd.

Probléma lehet az is, hogy minden ellenkező híreszteléssel ellentétben, nem nagyon szeretsz másokhoz alkalmazkodni. Nem szereted, ha bárki a mindennapos rutinodat megzavarja. A meglepetésekért sem remegsz túlságosan, amin szintén változtatni kellene, hiszen ezzel elrontod a másik örömét.

 Zavarhat az is, hogy ruha nélkül is ugyanolyan rendezett szeretnél lenni, mint felöltözve. Komolyan veszed a szerelmet és az érzelmeket, ezért ritkábban csalódsz. Párod jó, ha tudja rólad:

Minden tulajdonsággal rendelkezel a tartós kapcsolat fenntartásához, figyelmes, gondoskodó természetű vagy. Ha már rátaláltál a neked megfelelő társra, szenvedélyességedet is ki fogod tudni mutatni, hiszen a testi kapcsolat neked nagyon fontos, csak nem mindegy hogy kivel, és hol.

Kritikus természetedet vissza kellene néha fogni egy kicsit. Hajlamos vagy a legjelentéktelenebb részletekkel is halálra gyötörni magad, és persze a párodat is. A legbékésebb partner sem bírja ezt sokáig. Úgy érzi majd magát melletted, hogy soha nem lesz képes megfelelni a felé támasztott elvárásoknak, és ezzel végképp el is tudod űzni magad mellől.

Hosszú időbe telik, amíg rátalálsz egy neked megfelelő partnerre, de megéri megvárni őt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top