A vegyes bőr

2008. 11. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Másfajta ápolást igényel a csillogóan zsíros, és a szárazságtól kipirosodott bőr. Így tehát a vegyes bőrtípusúaknak kombinált ápolást kell alkalmaznia azért, hogy bőrük szép és egészséges legyen. A vegyes a leggyakrabban előforduló bőrtípus. Akinek vegyes a bőre, annak T-vonalban a homloka, az orra és az álla zsírosabban fénylik, a pórusok itt tágabbak, gyakoribbak a mitesszerek, viszont az orcák és a szem körüli részek szárazabbak. A vegyes bőrtípus ápolásának alapját a rendszeres radírozás adja meg. Az elhalt hámsejtek nehezebben kopnak le. A hűvösebb évszakban érdemes hetente egy vagy két alkalommal, este, lefekvés előtt a bőrt leradírozni.  A szem környék bőrére ne zselés állagú szemkörnyék-ápolót vigyünk fel. Használjunk inkább zsírosabb szemránckrémet. A távfűtés szezonjában könnyen előfordul, hogy napközben kiszárad, húzódik a bőr. A kiszáradás ellen tartsuk kéznél a szemránckrémet, és napjában akár többször is használjuk. Három elkerülendő hiba:

- Ne használjuk télen - nyáron ugyanazt a terméket, krémet. - Figyeljünk arra, hogy a bőr típusa az időjárási viszonyok miatt változhat: hidegben szárazabbá válhat, nyáron viszont zsírosodik. Ne feledkezzünk el a T- zónáról sem! A legtöbb faggyúmirigy az orron, az állon és a homlokon található, ezért különösen fontos ezekre a területekre különösen odafigyelnünk.

- Ha a száraz területeket túlhidratáljuk, zsíros foltok keletkezhetnek másutt. Kezelés: Használj, gyengéd tonikot és arclemosót. Hetente egyszer kényeztesd magad arcpakolással.

A sminkeléssel is segíthetünk bőrünkön: ha mattítunk por- és kőpúderrel, akkor a zsíros helyeket sikerül kicsit kezelnünk.

 

Tudtad? A zöld színnel jelölt termékcsalád optimalizálja a faggyútermelést, összehúzza a pórusokat, frissíti, tisztítja a bőrt. Ezért ha olyan terméket látsz, amin zöld jelzés van, akkor az neked való, ha neked is vegyes bőröd van. Ha mindennap használod a számodra szükséges termékeket a bőröd szabadon lélegezhet, a pórusok összehúzódnak és kitisztulnak. Vagyis arcbőröd tiszta, fiatal és friss lesz. Ha nem vagy tisztában azzal, hogy mely készítmények ápolják bőrödet, fordulj kozmetikusodhoz, vagy bőrgyógyászhoz.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top