A Vonzás Törvénye a gyakorlatban

2008. 04. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ági évek óta utálja a csípőnadrágból kibuggyanó háromsoros háját, nézni sem bírja szekrényében a „kinőtt” ruhákat. Elhatározta, a Vonzás Törvényének segítségével lefogy tíz kilót. „Nem akarok többé kövér lenni!” – hajtogatta magában kitartóan, de nem történt semmi. Hallotta valahol, hogy a „nem” szót sem az emberi elme, sem az Univerzum nem érti, egyik sem tud különbséget tenni állítás és tagadás között, csak a lényegi információt veszik figyelembe. Ági nem volt rest, pozitív állítássá alakította át a gondolatot, majd naponta többször elismételte a tükör előtt: „Karcsú vagyok és vonzó.” Az eredmény? Semmi. Mi történhetett? Mégsem működik a Vonzás Törvénye?

Sokunk ilyenkor feladja a próbálkozást, és csalódottan könyveli el, hogy ez is csak átverés. Pedig csak arra nem figyeltünk, hogy szavaink, gondolataink pozitív vagy negatív rezgést váltanak-e ki. Mindannyian tapasztaltuk már, ha valami rossz érzést kelt bennünk, „nyögve nyelősen” kezdünk valamihez, abból semmi jó nem sül ki. Negatív rezgésre az Univerzum negatív rezgéssel válaszol. Ha viszont egy gondolat jó érzéssel tölt el, annak pozitív kisugárzása van, általa pozitív rezgésű dolgokat vonzunk magunkhoz. Egyszerűnek tűnik, Ági esetében a pozitív megerősítés még sem működött. Miért? Mert a kijelentés ellentétes volt a tényleges tapasztalattal. Ági tükörképe nem felelt meg a kijelentésnek, kételkedni kezdett a pozitív állításban, a kétely pedig negatív rezgéseket szült. A megoldás az, ha igazzá tesszük az állítást. Hogyan? A cél helyett koncentráljunk a folyamatra. Azzal, hogy megfogalmaztuk a vágyunkat, elkezdtük annak tudatos megteremtését. Ha tehát Ági azt mondja: „Már egyre jobban közeledek ideális testsúlyomhoz”, ez igaz – jó érzéssel tölti el, így pozitív rezgéseket hoz létre. Ettől kezdve pedig nincs akadálya annak, hogy az Univerzumtól a valódi akaratának megfelelő adományt kapja.

Hogy az eredmény mikor következik be, az a gondolatokhoz fűződő érzelmek erősségétől függ. A „gyorsabb hatás” érdekében a lehető legtöbb érzelmet kell szavainkhoz kapcsolni. Ági például így fogalmazhat: „Örömmel tölt el, hogy már egyre jobban közeledek ideális testsúlyomhoz.” Még jobb, ha ezt a mondatot, több hasonló tartalmúval együtt vágynyilatkozatba foglaljuk. A nyilatkozat nyitómondatában rögzítsük, hogy már elkezdtük magunkhoz vonzani mindazt, ami vágyunk megvalósulásához szükséges. A középső részben minél részletesebben határozzuk meg, hogy vágyaink teljesülése milyen érzelmeket vált ki belőlünk, a zárómondatban pedig bízzuk a Vonzás Törvényére, hogy elrendezzen mindent, aminek meg kell történnie ahhoz, hogy elhozza nekünk azt, amire vágyunk.

Kérd jól, és engedd, hogy az Univerzum megadja! (Folytatjuk.)

Kapcsolódó anyagok:

$$235$$

$$326$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top