Almás-barackos rétes

2009. 10. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: - 2-szer 2 db réteslap - 4 db nagyobb alma - 2 db nagyobb őszibarack - búzadara vagy zsemlemorzsa - kristálycukor - fahéj -tejföl -olaj

Az almát nem reszelem le, csak kis szeletekre vagdalom, az őszibarackot úgyszintén. Hozzá keverem a cukrot és a fahéjat, megszórom kevéske búzadarával,( vagy zsemlemorzsával )hogy a gyümölcs levét magába szívja. Az olajat és a tejfölt jól kikeverem. A réteslapot nedves konyharuhára terítem, kissé megkenem a kikevert tejföllel, majd a következő lapot ráterítem és szintén megkenegetem. A gyümölcsöt a réteslapra teszem és a konyharuha segítségével feltekerem. Miután a tepsibe tettem, a rétes tetejét alaposan megkenegetem az olajos tejföllel, majd forró  sütőben kisütöm. Szeletelés után vaníliás porcukorral megszórom. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Jakab Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top