A sok édes mellé ismét el kell egy - két sós sütemény! Már annyira el vagyunk telve az édestől, hogy nem csak Én, hanem mások is vágynak a változásra! Kellemes időtöltést!
Hozzávalók a pizza tésztához: 50 dkg liszt, fél kocka (2,5 dkg) élesztő, 1-2 evőkanál Olívaolaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor (esetleg egy-két gerezd reszelt fokhagyma). Hozzávalók a paradicsommártáshoz: 1 kis doboz hámozott konzerv paradicsom, 1-2 gerezd fokhagyma, cukor, só, olasz fűszerkeverék, (ha van) friss bazsalikom apróra vágva. Hozzávalók a töltelékhez: 10 dkg vékonyan felszeletelt füstölt Mozzarella sajt.
Az élesztőt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. fél órát kelesztjük.
Amíg a tészta kel, a paradicsomot a lereszelt fokhagymagerezdekkel, cukorral, sóval és a fűszerkeverékkel ízesítve jól összefőzzük.
Amikor a tészta megkelt, kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk. Vékonyan megkenjük a paradicsommártással, megszórjuk bazsalikommal, egyenletesen elosztva rárakjuk a Mozzarella-szeleteket.
Ezután a tésztát úgy, mint a rétest, lazán feltekerjük. Így egy hosszú tekercset kapunk, amit éles késsel kb. két centi vastag szeletekre vágunk. A szeleteket lefektetve sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 200 fokos sütőben arany barnára sütjük.
Köszönjük szépen Ollósi Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.