Almás-diós süti

2011. 04. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

50 dkg alma

30 dkg cukor

30 dkg liszt

3 db tojás

1 mokkáskanál őrölt fahéj (lehet többet is beletenni, ízlés szerint)

1 csomag sütőpor

durvára vágott dió ízlés szerinti mennyiségben

 

Elkészítés:

A 3 tojással elkavarjuk a cukrot, lisztet, fahéjat, sütőport.

Belereszeljük az almát, jól összekavarjuk, tepsibe rakjuk. (Sütőpapírt szoktam a tepsi aljára rakni, de lehet zsírozott, lisztezett tepsibe is.)

Tetejét megszórjuk durvára vágott dióval. (Mogyoróval is helyettesíthetjük, ha valaki nem szereti a diót.)

Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm.

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!  


Szerző

donna.hu



Scroll to Top