Hozzávalók:
1 kg alma, 4 dl víz, 2 cs. vaníliás pudingpor, 1 cs. babapiskóta (kb. 30 dkg), 2,5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, ízlés szerint fahéj, citromlé, de ezek kihagyhatók. (Így viszont finomabb.)
Elkészítés:
Az almát meghámozom és lereszelem, majd 2 dl vízben megpárolom. Hozzáadok 2 dl vízben elkevert 2 zacskónyi pudingport és együtt sűrűre főzöm. Kicsit hagyom kihűlni, közben néha megkeverem. A tortaforma alját kirakom babapiskótával, rákenem az alma felét, majd megint piskóta következik és arra rákenem a másik felét. Hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön. A tejszínt 15 dkg porcukorral jó habosra verem és az almára kenem, majd megszórom reszelt csokival, majd kb. 2 órát hagyom a hűtőben dermedni.