Amit megeszel, abból te leszel…

2008. 03. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezek egyszerűen összegyűlnek a sejtjeinkben, főleg a zsírsejtekben, a szöveteinkben, a vérünkben, a szerveinkben (mint például a vastagbél, a máj és az agy), és letáboroznak meghatározhatatlan időre, hogy később súlyos betegségek okozójaként üssék fel a fejüket. Nem is gondolnánk, mennyi kellemetlen tünetet idéz elő a sok lerakódott, – a szervezet számára feldolgozhatatlan – káros anyag. Fáradtság, erőtlenség, súlyfelesleg, emésztési zavarok, ételallergiák, hangulati ingadozások, gyakori megfázás, visszatérő fejfájás, kiolthatatlan éhségérzet, bőrproblémák, aranyér, candida-fertőzés – hogy csak a leggyakoribbakat említsük.

Ráadásul e kellemetlenségeket újabb kemikáliákkal próbáljuk meg orvosolni.

A természet tavaszi megújulásának példáján, szabadítsuk meg testünket az elmúlt években lerakódott mérgektől. A természetes gyógymódok hívei azt vallják, évi néhány méregtelenítő diétával felfrissíthetjük a szervezetünket. Az ilyen kúrák megtisztítják az emésztőrendszert, megszabadítják a szervezetet a salakanyagoktól, növelik energiaszintünket, és nem utolsó sorban jót tesz a bőrnek is.

Az egyik jellemző méregtelenítő kúra, az első két napra csak frissen kifacsart gyümölcslevet, gyümölcsöt, salátát és sok ásványvizet ír elő. A tudatosabbak ilyenkor a szilárd részt kihagyják, és kizárólag folyadékot fogyasztanak. Az egy hetes kúra emberpróbáló két napja után könnyebb szakasz következik: friss gyümölcs, zöldség, könnyű fűszertelen házi leves, kemény héjú gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék, hal, zsírtalan baromfi fogyasztása ajánlott. Ilyenkor ne kerüljön az asztalra tejtermék, vörös hús, alkohol, és az életet adó kávénkat is el kell felejtenünk egy időre. A diétát kiegészíthetjük méregtelenítő teakeverékkel is. A feladat nem könnyű, minden falatra oda kell figyelnünk, de az eredmény kárpótol, bőrünk megfiatalodik, az energiánk sokszorosára nő és talán még a tavalyi kedvenc nyári ruhánkba is könnyebben beleférünk…



Szerző

donna.hu



Scroll to Top