Aszalt szilvás csirkemell

2008. 09. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 4 db filézett csirkemell 10 dkg aszalt szilva 2 dl tejszín 1 csomag Bacon szalonna 10 dkg trappista sajt diónyi vaj só, őrölt fehér bors Elkészítés: a csirkemelleket kettévágjuk, kicsit kiklopfoljuk, hogy szélesebbek legyenek, majd enyhén sózzuk és borsozzuk őket. A hússzeletekbe egy-egy szelet sajtot és egy-egy darab szilvát helyezünk, majd feltekerjük őket. A tekercseket kívülről a Bacon szalonnával is beborítjuk. A vajjal, vagy margarinnal kikenjük a sütőtálat, belehelyezzük a hústekercseket, majd az egészet leöntjük a tejszínnel - tejföllel is ki lehet keverni, ha szaftosabban szeretnénk. A hús megpuhulásáig lefedve, majd a takarást levéve ízlés szerint pirosra sütjük. Köretnek rizst kínálunk hozzá, melyet a keletkezett szafttal meglocsolunk. Pulykamellből is nagyon finom, és az aszaltszilva helyett aszalt sárgabarackkal is érdemes kipróbálni. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kiss Károlynak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top