Az asztrológus válaszol 1. rész

2010. 08. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Donna TV tapasztalatai alapján a legtöbbször elhangzó kérdések az egészségre és  a munkára vonatkoztak. Nézzük, hol találunk választ a személyes horoszkópokban a fentebb feltett kérdésekre: a téma annál is aktuálisabb, mert 2010. augusztus 23-án belép a Nap a Szűz jegyébe.

A Szűz jegye a 6. a sorban az Állatövön. A Nap a Szűz jegyében általában augusztus 21-től szeptember 23-ig tartózkodik. Ebben az időszakban véget ér általában az aratás, a betakarítás, a feldolgozás. A Szűz jegyéhez soroljuk az egészséget, és a személyes születési horoszkópunkban a 6. házat vizsgáljuk, ha ezt a kérdést halljuk.

Az egészség mint állapot

A hatodik sorsterület utal a betegséghez való viszonyunkra. Esetenként kiolvasható belőle, hogy milyen veszélyek fenyegethetik egészségünket, milyen jellegű betegséghajlamokkal kell szembenéznünk életünk folyamán? A személyes horoszkóp hatodik háza az egészséget mint következményt is szemlélteti, jelzi. Az egészségi állapotunk függ attól, hogy mi magunk hogyan bánunk a testünkkel. Hogyan táplálkozunk, mit eszünk, mennyit eszünk, rendszeres vagy rendszertelen a táplálkozásunk? Az egészségi állapotot a horoszkóp több eleme is jelzi. Szinte az egész horoszkóp beszél erről: az Aszcendens, a Nap állása, a fényszögek, más egészségházak és a planéták is. A horoszkópunk 6. háza arról szól, hogy az ember krízisei következményeit testileg miként éli meg. A test mint szervezet hogyan válaszol a krízisekre.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a test-lélek-szellem összefüggése tükröződik itt, a test síkján. Betegséget okozhat bármi, ami a szellemben tisztátalanságként, vagy a lélekben zavarként jelentkezik, ha azt a szellem, illetve a lélek síkján nem tudjuk megoldani. A lélek zavara, a rendkívüli érzelmi megpróbáltatások éppúgy, mint a szellem elhomályosulása, a tartós hazugságban, elhallgatásban, homályban élés. Megbetegedés történhet akkor, amikor az ember nem képes arra, hogy önmagát élje, ha nem érvényesítheti vagy élheti meg érzelmi vagy szellemi igényeit, vagy ha nem képes arra, hogy életét, cselekedeteit, vagyis etikus magatartását, erkölcsi tetteit összhangba hozza az egyetemes vagy általa magasabb rendűnek elismert igényekkel, kívánalmakkal. A betegség megoldásként jelentkezik akkor, ha az ember élete krízisbe kerül, és nem találja a kiutat.

Természetesen nem háríthatunk mindent a lélekre vagy a szellemre. Testünkkel szemben vannak közvetlen, elsőrangú feladataink. Amit a testünkkel mint anyagi valónkkal kell tennünk. Hogyan bánunk a testünkkel? Milyen életmódot folytatunk? Napi tevékenységünk arányos, rendezett-ek-e rendet, rendszert vinni az életünkbe? Milyen az étrendünk? Mi kerül a szervezetünkbe? Mit eszünk, mit iszunk? Miből mennyit? Egyoldalú a táplálkozásunk vagy kiegyensúlyozott? Alultápláltak vagy túltápláltak vagyunk? Ismerjük-e a mértéket az étkezésünkben?

Egészségünket gondoznunk kell, testünket karban kell tartanunk. Ennek módja a higiénia és a terápia. A higiénia a megfelelő tisztántartást, a káros, fertőző behatásoktól való védelmet adja. A terápia olyan gyakorlatok, tevékenységek vagy viselkedést szabályozó rendszerek együttese, amelyeket azért végzünk, illetve tartunk be, hogy elősegítsük általa gyógyulásunkat, megelőzzük a betegségeket, azaz biztosítsuk egészségünket.

 Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top