Az őrületbe kerget!

2009. 03. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

De nézzük most kicsit részletesebben, melyekk ezek a témák?

Először is ott vannak az autók. Oké, sok nő is szereti a szép kocsikat, de valljuk meg, hogy ritkán beszélgetünk lóerőkről és karburátorokról, pláne teljesen átszellemülten. A férfiak nagy többsége egyszerűen odáig van a kocsikért – néhányuk még ért is hozzájuk! –, de sokuk azért ugyanolyan laikus a témában, mint mi nők, persze ők a világért se vallanák be, hogy nem konyítanak sokat a csodajárgányokhoz. Ez amolyan férfi dolog, amikor vesznek egy új autót, akkor összetelefonálják az egész bandát és egy ötéves izgalmával mutogatják szerzeményüket, a többiek pedig tüzetes vizsgálat után rábólintanak.

A másik elkerülhetetlen téma a sport. Lehet ez bármelyik, bár a legtöbbször a fociról esik szó. Kit, hova igazoltak, milyen volt ez és ez a meccs, a csudába, hogy olyan csatornán adják, ami nekünk nincs, milyen fantasztikus gólt lőtt, rúgott, stb. A nők között is szép számmal akadnak sportrajongók, de azért olyan mennyiségben és mélységben, mint a férfiakat, egy nőt ritkán érdekel a dolog. Még idegesítőbb a helyzet EB, VB, olimpia, vagy bármilyen fontos sportesemény idején.

Harmadszorra vegyük a számítógépeket és egyéb kütyüket. „Mekkora memória! Fú, de jó videókártya! Micsoda fényképeket csinálhatsz vele!” Ugyanaz igaz, mint az autóra, hogy az új gépet csoportos szemlének vetik alá, ki kell ilyenkor próbálni minden funkcióját, összehasonlítgatnak és elemeznek. Órákig képesek pepecselni, hogy mindent megfelelően beállítsanak, női szemmel ez inkább idegtépő, mint izgi. Vehetjük ezekkel egy kalap alá a számítógépes játékokat, melyekről azt gondolná az ember lánya, hogy csak a gyerekeknek és a fiataloknak, tiniknek valók. Nos, akkor nagyon sok érett férfi számít még gyereknek, ugyanis elég jelentős hányaduk megőrül ezekért, persze itt is a sport és autós, és természetesen a gyilkolászós játékok a menők.

A társaság egyedülálló férfitagjai előszeretettel beszélnek – erősen túlozva – legújabb hódításaikról. Érdekes módon minden férfi bombázókat szed föl, akiket természetesen szinte egyből meg is kapnak testestül-lelkestül. Sőt, általában a nők teljesen elolvadnak a pasitól, s ragadnak rá levakarhatatlanul.

Persze egymás közt arról beszélnek, amiről csak akarnak…

A gond ott kezdődik, amikor elvárják, hogy mi is hallgassuk meg őket, amikor nekünk áradoznak arról a meccsről, elektronikus kütyüről, vagy a „tudomisénmelyik” márka által piacra dobott legújabb autóról. Egy ideig még érdekes is, megy a mosolygás és bólogatás is. Vannak nők, akik egyszerűen úgy kezelik ilyenkor a férfiakat, ahogy azok valójában viselkednek: ötéves gyerekként. Ezért kedvesek, megértőek, de egyáltalán nem figyelnek oda, fejükben a valóban komoly témák kavarognak, vagyis hogy mi lesz a vacsora, miért kapott rossz jegyet a gyerek az iskolában, kell-e mosni másnap, stb.

Ám bárhogy is igyekszik feldolgozni a helyzetet egy nő, egy idő után már elég, már nem érdekes, leginkább csak idegőrlő.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top