Ahogy Kucora Ildikó készíti:
Leírok egy egyszerű jó kis hűsítő ital receptjét, hátha más is szívesen elkészíti.
Hozzávalók: 2 dl rum vagy whisky, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliacukor, 2 csomag ír vagy vaníliás cappuccino por, 3 dl habtejszín, 2 tojás sárgája.
A hozzávalókat a tejszín kivételével a mixelőbe öntjük és a cukor elolvadásáig rázzuk. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, amivel szintén összerázzuk. Hűtve jégkockával fogyasztjuk.
Sutóczky Adrienn így készíti:
Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 kicsi csomag vaníliás cappuccino, 2 tojás sárgája, 4 dl tejszín, 2 dl rum - de lehet több is, ízlés szerint.
A hozzávalókat jól kikeverjük és behűtjük.
Somogyi Kinga likőrje:
Hozzávalók: 6 púpozott evőkanál porcukor, 3 púpozott evőkanál cappuccino por (irish cream), 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 2 dl Whiskey, 3 dl tartós habtejszín.
Az egészet jól össze kell keverni, majd a hűtőbe rakni 2-3 napra, hogy összeérjenek az ízek. Persze, aki nem bírja ki, az rögtön fogyaszthatja. Előtte érdemes leszűrni, mert a tejszín csomósodhat.
Egészségetekre!
Köszönjük szépen Kuczora Ildikónak, Sutóczky Adriennek, és Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!