Bailey's likőr

2008. 11. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ahogy Kucora Ildikó készíti:

Leírok egy egyszerű jó kis hűsítő ital receptjét, hátha más is szívesen elkészíti.

Hozzávalók: 2 dl rum vagy whisky, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliacukor, 2 csomag ír vagy vaníliás cappuccino por, 3 dl habtejszín, 2 tojás sárgája.

A hozzávalókat a tejszín kivételével a mixelőbe öntjük és a cukor elolvadásáig rázzuk. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, amivel szintén összerázzuk. Hűtve jégkockával fogyasztjuk.

Sutóczky Adrienn így készíti:

Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 kicsi csomag vaníliás cappuccino, 2 tojás sárgája, 4 dl tejszín, 2 dl rum - de lehet több is, ízlés szerint.

A hozzávalókat jól kikeverjük és behűtjük.

Somogyi Kinga likőrje:

Hozzávalók: 6 púpozott evőkanál porcukor, 3 púpozott evőkanál cappuccino por (irish cream), 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 2 dl Whiskey, 3 dl tartós habtejszín.

Az egészet jól össze kell keverni, majd a hűtőbe rakni 2-3 napra, hogy összeérjenek az ízek. Persze, aki nem bírja ki, az rögtön fogyaszthatja. Előtte érdemes leszűrni, mert a tejszín csomósodhat.

Egészségetekre!

Köszönjük szépen Kuczora Ildikónak, Sutóczky Adriennek, és Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top