Barátság új utakon

2009. 05. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Együtt ötletelték ki az első válaszlevelet a férfinak. Aztán a közös remegés és izgalom: „Vajon mit fog válaszolni?”. Az első találkozás előtt még egyszer felhívott, megkérdezte, hogy biztosan jó az a ruha, amit felvett, és fog a fiúnak neki tetszeni? Majd hirtelen megszakadt a vonal. Tudtad jól: megérkezett.

Este azon gondolkodtál, vajon összejön e a barátnődnek a kiszemelt pasi. Neki, akit ismersz már ezer éve, együtt vagytok jóban-rosszban. Őt hívtad, ha balhé volt otthon, vagy semmi sem akart összejönni. Ő az, akiért a tűzbe mennél. Vele voltál, amikor spiccesen hazatámogattátok egymást egy jó buliból, és neki sírtad el bánatod a pasik miatt is. Ő a legjobb barátnőd.

 

Aztán valamikor az éjszaka közepén csörög a telefonod. Ő az, és csak úgy ömlik belőle a szó. Meséli, hogy mennyire jó volt, azt hiszi megtalálta az igazit és még egy ilyen helyes és eszméletlen okos pasi nincs a világon. Te karikás szemekkel, félálomban végighallgatod, majd amilyen gyorsan hívott, le is teszi – hisz hívja a srác.

A következő napok hasonlóan telnek. Ő folyamatosan az új srácról mesél, olyan mintha a fellegekben járna, és nem igazán figyel semmire, amit te mondasz. Neked meg nincs párkapcsolatod, ebben a témában most nem tudtok beszélgetni. Szóval hallgatsz és bólogatsz. Örülsz a boldogságának és közben meg olyan sokat hallgatod, hogy mennyire jó a srác, hogy ő a tökéletesség netovábbja, hogy kezd égnek állni tőle a hajad. Megpróbálsz témát váltani? Lehetetlen. Ha mégis sikerül, unott arccal néz, és alig szól. Amint levegőt veszel és szünetet tartasz a mondandódban, egyből a pasira tereli a szót és kikéri néhány jelentéktelennek tűnő dologban a véleményed.

Megint a srác – morfondírozol magadban és kezd eleged lenni. Nem azért mert nem örülsz a barátnőd boldogságának, hanem mert más nem létezik rajta kívül. Minden nap ezt hallgatod. Ráadásul olyan formában, hogy csak a kapcsolat felszínét érinted. Nem árul el sokat, épp csak az izgi részeket. Számodra egy nagyon odaadó srác képe jelenik meg, azonban lehet a valóság kicsit összetettebb.

A barátnőd lassan egyre távolabb kerül tőled. Már nem igazán érdekli, mit mondasz, néha kérdez csak felőled. A beszélgetéseket többnyire azért kezdeményezi, hogy elmondhassa a legújabb fejleményeket. Ha nem figyelsz rá ártatlan szemekkel. rád mered és megkérdi: „Mi a baj?”. Legszívesebben a fejéhez vágnád: „Te!”. De nem teszed, elmotyogsz egy semmit és ő pedig folytatja a mondókáját.

Sose gondoltad volna, hogy a barátságotok ilyen helyzetbe is kerülhet. Mikor már te nem számítasz, hanem csak ő. Amikor ragyog a boldogságtól, úgy érzed magad, mint egy díszlet a nagy fináléban. Szerelmes barátnőd teljesen kifordult önmagából. Keresed a viselkedésére a magyarázatot, de nem találod. Pedig ott van előtted. A válasz ő maga.

Amíg sorstársak vagytok és az élet rögös útján együtt botladoztok mindenben a partnered. Ám amint érkezik a herceg fehér lovon, őt felkapja és elrobog vele, te pedig csetlesz-botlasz tovább az úton. És ő vissza sem néz. Megérted, hisz szerelmes. Lehet, ő lesz az élete nagy szerelme, gyerekei apja.

De valami mégis szorít legbelül. A barátnőd hiánya. Aki most más utakon jár. Srácok jönnek-mennek, a barátság örök – állítják. De vannak olyan pillanatok, amikor külön utakra tévedtek...

Kapcsolódó anyagok:

$$3220$$

$$3217$$

$$1192$$

$$975$$

$$142$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top