Belevágjak? – Hasplasztikáról röviden

2008. 04. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A hasplasztikai műtét során nemcsak a megereszkedett bőrfelesleget, hanem a zsírfelesleget is eltávolíthatják, hogy a has újra feszes legyen. Ez utóbbit nem biztos, hogy zsírleszívás útján távolítják el, van rá lehetőség, hogy a bőrrel együtt kimetsszék. A vágás a bikinivonalon helyezkedik el, tehát a strandon sem fog látszani.

Ez a plasztikai beavatkozás az előző héten ismertetett mellplasztika műtéthez képest általában rizikósabb. Nem maga az eljárás veszélyesebb, hanem az utókezelés, mivel ebben az esetben egy sokkal nagyobb területről van szó, ami ha nem tartjuk be az orvosi utasításokat, könnyen bevérezhet. Egyszóval nem szerencsés a műtét utáni hetekben létráról nyújtózva ablakot pucolni. Továbbá vannak a műtétnek olyan rizikófaktorai, mint a keringési rendellenességek, légzéselégtelenség, visszeresség, korábbi mélyvénás trombózis, cukorbetegség stb., amelyek esetében az orvos legtöbbször nem javasolja a műtétet.

A beavatkozást minden esetben altatásban végzik, s – az eltávolítandó bőrfelülettől és zsírrétegtől függően – általában 2-2,5 órát vesz igénybe. A műtét után egy speciális haskötőt adnak a páciensre, amelyet a következő 4-6 hétben kell viselnie. Általában 2 éjszakát kell a betegnek a kórházban töltenie, a varratszedésre pedig a műtét utáni második hét végén kerül sor. A beavatkozást követő egy hónapban tartózkodni kell a fizikai megerőltetéstől, ezért érdemes a családfővel még a műtét előtt tisztázni, hogy a következő hetekben „sajnos” neki kell intéznie a nagyobb bevásárlásokat.

A visszahízás esélye sajnos megvan, de meglehetősen csekély abban az esetben, ha a páciens többé-kevésbé egészségesen táplálkozik és sportol. Bár ha jobban belegondolunk, „le a kalappal” az előtt, aki mondjuk egy 40x15 cm-es hiányt „pótolni” tud a hasán.

Bár a műtét és az azt követő hetek nehézségei nyilván nem sorolhatók a leányálom kategóriába, sokszor mégis érdemes belevágni. A vizuálisabb típusok pedig tekintsék meg az Aesthetica holnapján Zsuzsa hasplasztika blogját – a fényképekkel illusztrált eredmény magáért beszél.

Egy kis ízelitő: „Egyáltalán nem fáj a sebem, inkább a hasizmomat – ami fel lett varrva – érzem, amikor felülök, de az sem fáj. Amikor felkelek, a hasszorító – amiben a legkisebb méretű lett jó :) - kicsit szorít, de ez az érzés pár másodperc alatt megszűnik, és utána simán el tudok indulni.”

„Mivel nagyon sokatokat érdekel, hogy mennyire látszik ki a bugyiból a heg… Látjátok? Semennyire. Úgyhogy, ha valaki emiatt vacilál, hogy belevágjon-e a hasplasztikába, hát nem szabad tovább gondolkodnia, mert tényleg nagyon jó érzés, hogy újra lapos a hasam, teljesen felszabadultnak érzem magam.”

Kapcsolódó anyagok:

$$160$$

$$263$$

$$335$$

$$355$$

Kapcsolódó fórum: 

$$f850$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top