Berzselt tojások

2009. 04. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Berzselt tojások

A szárított levélkék segítségével díszített tojások professzionális hatást adnak és könnyen elkészíthetők.  

 

A népies berzselés elnevezés, ami igazából a minta maratását jelenti, csak a végeredmény hatását tekintve sorolható ehhez a technikához, de azért ide tartozik.

Anyagok, kellékek: tojás edény közepesen vékony ecset Rayher szárított levélkék [Hobbyművész Áruház, 460,-Ft] csipesz harisnyadarab cérna tojásfesték(hidegen festő) ecet kanál papírtörlő oliva olaj Elkészítés: A tojások alsó, felső végén hegyes késsel kis lyukakat vájunk, majd kifújjuk a tartalmukat egy edénybe. A kiürített tojást átmossuk, megszárítjuk. Egy kicsi ecsetet a tojásfehérjébe mártunk, majd a csipesszel finoman megfordított levélke fonákját bekenjük vele. Ráemeljük a tojásra és ujjunkkal óvatosan rásimítjuk a felületére. Hagyjuk megszáradni. Egy harisnyát vagdossunk akkora darabokra, hogy a tojások kényelmesen beleférjenek. Bujtassuk a tojást a harisnyadarabba és kötözzük le a végét cérnával. A csomó a levélkés oldal ellentétes felére kerüljön! Készítsük elő a tojásfestéket a leírás alapján. A vizet keverjük el ecettel és a tojásfestékkel. Helyezzük bele a kis előkészített csomagokat. Tartsuk benne 1-2 órán keresztül, majd kanállal emeljük ki.   Bontsuk ki mindegyiket és hagyjuk megszáradni. Óvatosan távolítsuk el róluk a levélkéket. Oliva olajos vattával dörzsöljük át a felületüket. Sok sikert az elkészítéséhez!

 Forrás: Kreatív Café

Több húsvéttal kapcsolatos cikk: 

$$3077$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top