Fogyj az illatokkal!

2009. 04. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az illatos anyagok a természetből, vagyis az éterikus olajok. Csodálatos módon csak ritkán használjuk a fogyás illatozó anyagait a természetből. Az étrikus olajokat, melyek lehetővé teszik, hogy kellemes illatok segítségével fogyjunk. Fontos, hogy ezeket az illatokat ismerjük, és megfelelő módon használni is tudjuk.

A borsmenta olaja, nemcsak a veszélyes éhség rohamokat fékezi, abban is segít, hogy hosszabb távon meg tudjuk változtatni étkezési szokásainkat. Ha naponta három-négy alkalommal pár csepp borsmenta olajat egy zsebkendőre csepegtetsz, és annak belélegzed az illatát, ez csökkentheti az étvágyadat az édes és zsíros dolgok iránt. A borsmenta illata aktiválja a zsír-anyag cserét, és serkenti a máj és az epe munkáját.

Ha egy diéta folyamán kitartásra van szükséged, akkor tégy egy illatmécses vízzel töltött tartályába három-három csepp ciprus-olajat, citrus-olajat, és édeskömény olajat. A helyiség levegőjéből belélegezheted. Hamarosan észre fogod venni, hogy ismét bátorságot nyersz ahhoz, hogy új táplálkozási programodat tartani tudod, és fittnek fogod érezni magad.

A vanília rúd illata mindenki számára érdekes illat, főleg akik állandóan édesség után vágyakoznak, és szenvedélyesen óriási mennyiségű csokoládét tudnak megenni. Ennek az oka, hogy az édes élelmiszerek megemelik az agyban a szerotonin szintjét. A szerotonin, mint vivő anyag boldoggá és megelégedetté tesz bennünket. A kakaó zsiradékja a csokoládéban még további endorphinokat aktivál, melyek a boldogsághormonok közé tartoznak. Ez a vágy az édesség után, amely hizlal, megszüntethető a vanília illatával.

A levendula segít, ha egy diéta során feszült vagy, stresszelve érzed magad, és a hangulatod egyáltalán nem jó, ismét jó formába hozhatod magad, és lazíthatsz a levendula illatával. Ezért talán nem ártana, ha állandóan magaddal hordanál egy pici üvegecskét, melyben levendulaolaj van. Elkeverhetsz 50 ml jojóba olajat 10 csepp levendulaolajjal, és ezt a keveréket masszírozd be a halántékodba.

A rózsa illata - Minden diétánál vannak időszakok, amikor elveszítjük a bátorságunkat, és depresszív hangulatba zuhanunk. Ilyenkor sokat segít a friss rózsaillat. Tégy a szobádba, egy vázába egy csokor illatos rózsát, bármikor a közelébe érsz, szagold meg. Ez ismét erőt fog adni, hogy továbbra is egészségesen étkezhess. Természetesen szagolhatsz üvegcséből is rózsaolajat, ha úgy gondolod.

A vérnarancs olaj illata a fentiekhez hasonlóan hat. Ez egyidejűleg megerősít azok ellen a félelmek ellen, hogy egyáltalán le tudsz-e fogyni. Minden este, mielőtt lefekszel, szagolj egy kis vérnarancs illatot.

A rozmaring olaja - Aki éppen fogyókúrázik, gyakran kevés az ereje, és a lendülete, ezáltal túl keveset mozog. Ebben az esetben is segíthetnek a növények illata. Ez esetben  a rozmaring olaj illata a legmegfelelőbb. Segíti a keringést, lendületet ad, és ösztönös arra, hogy tovább sportolj. Ebben az esetben azonban ne szagold direkt a rozmaring olajat, hanem masszírozd bele a talpadba, és a tenyeredbe, és inkább a kezedről szagold. A rozmaring olajjal végzett talpmasszázs nagyon felélénkít.

Egy illatos fürdővel, speciális olajokkal is segítheted a fogyást. Ehhez készítsd el az alábbi keveréket: Egy evőkanál tejszín, két evőkanál mezei virágméz, két csepp borsmenta olaj, egy csepp rózsaolaj, öt csepp citromfű olaj, és öntsd ezt a keveréket a fürdővizedbe. Fürödj ebben 10-15 percet, mélyen lélegezd be az fürdővíz illatát, és utána feküdj be az ágyadba.

Ha a fogyásban már sikereket értél el, és mindenek előtt a hasi zsírlerakódásokat is megtizedelted, akkor itt az ideje, hogy megelőzd azt, hogy túl sok ránc keletkezzen olyan helyeken, ahonnan eltűntek a zsírok. Időben kezdd el a bőröd feszességét segítő masszázsokat! Ehhez is van egy speciális illatos masszázsolaj, melyet akár magad is elkészíthetsz:

Keverj el hat csepp rózsageránia olajat, 12 csepp mirtusz olajat, 40 ml mandulaolajat, és 10 ml búzacsíra olajat. A diéta folyamán minden reggel zuhanyozás vagy fürdés után masszírozd be az egész testedet. Ez feszesen tartja a zsírpárnák leépítése során a bőrt a hasadon, és a combodon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top