Hozzávalók: 9 és fél liter víz, 1 kg cukor, 1 citrom, 1 doboz citrom pótló, 6 db bodza virág.
9 liter víz, 80 dkg cukor , 1 doboz citrom pótló, egy citrom héja, ezt feltenni főzni. Ha forr bele 5-6 szem frissen szedett bodza virágot (nem kell megmosni, a zöld szárát levágni) és 10 percig főzni. Utána 20 dkg cukrot folyósra pirítani, 1/2 liter vízzel felengedni, kicsit kavargatni, hogy lé szerű legyen, majd hozzá önteni a 9 literhez a citrom kifacsart levével együtt. Kicsit összeforralni, lezárni, fél óra múlva kiszedni a virágokat, a citromot. Hűteni. Hidegen tárolva nagyon finom ital.
Sajnos ezt csak addig lehet készíteni, amíg a bodza virágzik. Egészségetekre!
Köszönjük szépen Kajári Áginak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.