Bodza köntösben /bundás bodza/

2010. 05. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

30 dkg liszt 2 dl tej 2 tojás só /egy csipet/ 10 közepes bodzaernyő  /rövid kocsánnyal/ fahéjas v. kakós porcukor olaj a sütéshez

A bodzaernyőket megmossuk, lerázzuk a fölösleges vizet, majd papírtörölközőre rakjuk. Amíg egy kicsit száradnak, elkészítjük a palacsintatésztát. /Kicsit sűrűbbet a szokásosnál/ 10-15 percig pihentetjük.

Olajat hevítünk, és a bodzát kocsányánál fogva belemártjuk alaposan a tésztába, a fölösleget kicsit hagyjuk lecsorogni,majd a forró olajban kisütjük. Papírtörölközőre szedjük ki /a fölösleges olajat  leitatjuk/, majd fahéjas vagy kakaós por-cukorral megszórjuk. Mivel a bodza elég intenzív ízű, van, aki csak natúr porcukorral fogyasztja.

A bodza most virágzik, nagyon kellemes illatú és aromájú. Lehet készíteni belőle szörpöt is és finom krémlevest.

A szedésénél ügyeljünk arra, hogy közvetlenül az utak mellől lehetőleg ne szedjünk a szennyeződés miatt.

Köszönjük szépen Dr. Sass Zoltánné Katona Editnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top