Hozzávalók:
30 dkg liszt 2 dl tej 2 tojás só /egy csipet/ 10 közepes bodzaernyő /rövid kocsánnyal/ fahéjas v. kakós porcukor olaj a sütéshez
A bodzaernyőket megmossuk, lerázzuk a fölösleges vizet, majd papírtörölközőre rakjuk. Amíg egy kicsit száradnak, elkészítjük a palacsintatésztát. /Kicsit sűrűbbet a szokásosnál/ 10-15 percig pihentetjük.
Olajat hevítünk, és a bodzát kocsányánál fogva belemártjuk alaposan a tésztába, a fölösleget kicsit hagyjuk lecsorogni,majd a forró olajban kisütjük. Papírtörölközőre szedjük ki /a fölösleges olajat leitatjuk/, majd fahéjas vagy kakaós por-cukorral megszórjuk. Mivel a bodza elég intenzív ízű, van, aki csak natúr porcukorral fogyasztja.
A bodza most virágzik, nagyon kellemes illatú és aromájú. Lehet készíteni belőle szörpöt is és finom krémlevest.
A szedésénél ügyeljünk arra, hogy közvetlenül az utak mellől lehetőleg ne szedjünk a szennyeződés miatt.
Köszönjük szépen Dr. Sass Zoltánné Katona Editnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.