Born this way - Videó!

2011. 03. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szóval megérkeztek. Új faj született. Legalábbis Gaga videoklipje erről ad tanúbizonyságot. Méghozzá nem is akárhogyan. Az énekesnő abszolút hozza a tőle elvárt szintet. 7 tömény perc, egyszer megnézni nem elég, hogy minden egyes részletét a magunkénak tudhassuk.

Eszünkben sincs ódákat zengeni, Gaga nélkülünk is megtalálja közönségét. Megosztó személyisége garancia arra, hogy a videót az is megnézi majd, akit egyébként a hideg veríték ver ki a jelenségtől. Ám ami tény, az tény: profi munkával állunk szemben, ami többek között a rendezőnek felkért Nick Knight világhírű divatfotósnak is köszönhető.

Az első rész szürrealitásban mindent visz. A születés meglehetősen egyedi, mondhatni gagásan értelmezett pillanatait láthatjuk, ami mellesleg a filmrajongókat akár a nagysikerű Alien-filmek egyes jeleneteire is emlékeztetheti foltokban. Az érdekes szó itt kevés. Ez a három perc egyértelműen viszi a produkciót, utána pedig jöhetnek a már jól megszokott klisék: közös táncjelenet, orgia, vonaglás, kosztümök és (fél)meztelenkedés. Az énekesnő elmondása szerint a klipben ezúttal is szerepeltet meleg és transzvesztita táncosokat, amivel nem titkolt célja, hogy továbbra is fennhangon hirdesse a különböző nemi identitással rendelkezők egyenjogúságot. Bár a videó második feléből elmaradnak az igazán meghökkentőnek vagy botrányosnak nevezhető jelenetek, és ezúttal a hihetetlen ruhakölteményekre sem fordítottak akkora hangsúlyt, azért így is akad bőven látnivaló. Az énekesnő pedig elképesztően jó formában van. Nézd meg te is!

A zene sok kritikát kapott, Madonna koppintásával is vádolták, valóban nem egy korszakalkotó mű, de még így is borítékolható, hogy az elkövetkező idők egyik legtöbbet játszott slágere lesz.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top