Bosszantó férfidolgok

2008. 08. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha már elértük, hogy a hőn imádott férfi a koszos ruháit a szennyeskosárba dobálja, akkor már félig elégedettek lehetünk. Mert nincs is annál bosszantóbb, mikor egész napunkat feláldozva takarítunk, és ő hazatérve minden holmiját eldobálja. De próbáljunk meg azon a férfin kiigazodni, aki kocsiból kiszállva azt hiszi, hogy tiszta ám a cipőjének talpa, hajrá rá a szőnyegre és a felmosott padlóra, hisz nem sáros. Más kosz meg mi lehet rajta.

Apropó autók. Női vezetők folyamatos kritizálása általános. De a legfurcsább az, hogy a legtöbb balesetet férfivezető okozza. Akkor most, hogy is van ez? De a folyamatos szidása a női sofőröknek még csak a kezdet. Bosszantó, hogy mindig azt hiszik, nekik van igazuk. Legyen az a vezetés, a gondolkodás és a problémák megoldása. Ő kedvesen csak kioktat, hogy fordítva fogod a térképet, és már a tizedik autó előz meg minket, mert nem százzal megyünk a városban, hanem csak ötvennel. De sebaj, ők jobban tudják.

A férfiak többsége néha hiúbb, mint a nők. A készülődés sokuknál tényleg öt perc, de vannak olyanok, akik órákat képesek eltölteni a fürdőszobában. Megnézni, hogy minden megvan-e a helyén, a borotválkozással hosszan szöszölni, két liter tusfürdőt elhasználni egyetlen zuhanyzással, és minden alkalommal hajat kell mosni. Szóval, ha már sikerült kijönnie a fürdőszobából, akkor az öltözködés is lehet bosszantó egy nő számára. Van, aki olyan hanyag cuccokat képes magára rángatni, hogy zavaró, és van, aki túl elegánsan öltözik fel egy egyszerű mozihoz is.

Ha már túl vagyunk a külsőségeken, lássuk a belső tulajdonságokat. Néha szörnyen bosszantó, ha a jelenlétünkben hangosan szabadulnak meg a gázoktól. Legyen az bármilyen gáz. Arra hivatkoznak, hogy márpedig ők otthon nem fognak finomkodni, ezzel kergetve az őrületbe a nőket: emiatt már olyan dolgokon kezdenek agyalni, hogy nem szereti őket a pasi, vagy már nem tiszteli őket. Indul a hiszti és a kétségbeesés.

Bosszantó a precizitásuk. Minden a megfelelő helyen legyen a szerszámos ládában, a szekrényben és a távirányítók sorrendje sem mindegy – bezzeg a már korábban emlegetett zoknik! Ha már távirányító. Szeretnek birtokolni, így ezt is. Ha foci EB, vagy VB van, akkor lehetetlen, hogy a sorozatunkat nézhessük. Technikai kütyükben pedig vérprofik. Órákig képesek magyarázni, hogy mennyire jó ez vagy az, és milyen hasznos, hogy van mindenféle kiegészítő itt és ott. Mi pedig próbáljunk meg csak unott pofát vágni. Jön a letolás, hogy nem vagyunk érdeklődőek az ő hobbija iránt.

Sértődékenység. Az egyik legütősebb és egyben a legádázabb dolog a kezükben. Megsértődnek, eljátsszák a durcás óvodást, mi pedig találjuk ki, mi történhetett. Vajon az önérzetét sértették meg, vagy a becsületét, mindenesetre mindent komolyan vesznek, és ha bármibe is beletörne a bicskájuk, begubóznak csigaházukba, és indul a mérgelődés. Teljesítéskényszer. Miért érzik azt, hogy nekik mindig minden áron bizonyítaniuk kell. Nekik kell lenniük az elsőnek, a legjobbnak és a legszuperebbnek.

A nők bámulása. Akárhogy magyarázzuk, igenis bosszantó, ha imádott férfiunk megfordul az utcán egy csinos csaj után. Még bosszantóbb, ha a barátnő is ott van mellette. De talán az egyik leg-leg a pornó nézés. A legtöbb nőt bosszantja, ha a párja pornót néz. Nem értik miért, ha ők ott vannak velük.

De talán azért találjuk a férfidolgokat bosszantónak, mert nők vagyunk nem? Kapcsolódó anyagok: $$1076$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top