Botoxot adott 8 éves kislányának

2011. 06. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Egyesült Államok népszerű reggeli műsorában, a Good Morning Americában egy anyuka sokkolta a közönséget, mikor elmesélte, ő bizony néha ad be botox injekciót a 8 éves kislányának. Hogy miért?

A kérdésre a válasz igen egyszerű: szépségverseny. Kerry Campbell kislánya, Britney egyik szépségversenyről a másikra jár és mivel a mezőny Kerry szerint nagyon erős, ezért néha kell egy kis löket, hogy a kislányt mindenki olyan szépnek láthassa, mint ő.

A reggeli műsor nézői természetesen felháborodva próbálták jobb belátásra téríteni az anyukát, de ő hajthatatlannak bizonyult. „Sok anyuka a szépségversenyen elmesélte, hogy néha kicsit megüti a kislánya száját, hogy az ajkai teltebbnek tűnjenek. Másoknak a szeplők eltávolítására vannak nagyszerű trükkjeik. Úgy éreztem, hogy az én lányom is megérdemli azt a kicsike pluszt, amit a többi lány is megkap.” - magyarázkodott egyik interjújában.

Az ügy persze a hatóságok figyelmét is felkeltette, és egyből el is vették Britneyt az édesanyjától. Kiderült, hogy a legtöbb esetben a kislány hevesen tiltakozott a botox ellen, de Kerry hajthatatlan volt. A kislány azt is elmesélte, hogy anyukája mennyi időt töltött kislánya állítólagos ráncainak eltüntetésével egy-egy verseny előtt.

Sajnos, bár jómagam is azt hittem ez az eset egyedi, a statisztikák azonban mást mutatnak. Világszerte egyre több szülő esik át a ló túloldalára, ha gyermeke szépségéről vagy tudásáról van szó. Nem is olyan rég pont a Good Morning America egyik adásában debütált az interneten már régóta sokkoló bébijóga–guru Lena Fokina, aki saját, pár hónapos kislányát dobálgatta-csavargatta egy videóban.

A szülők Amerika szerte megdöbbentek mindkét eseten. A szülők és a család nyomása a gyerekeken már a születésüket megelőző időszakban is hatalmas, de a babák világra jövetele után még csak fokozódik. Sok szülő, főleg a fiatalok, kétségbeesettek, tanácstalanok, és úgy érzik, csak azzal biztosíthatják gyermekük egzisztenciáját, ha csemetéjük a legszebb, a legokosabb és a legtalpraesettebb.

Ez a jelenség már hazánkban is megfigyelhető, igaz nem ennyire extrém módon.  Minden szülő igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a gyermekéből és ez így is van jól, de sok szülő még akkor sem hajlandó visszább venni az elvárásokból vagy átformálni azokat, ha már maga is érzi, hogy talán kicsit túllőtt a célon.

Kerry története végül talán jól sül el. Az adás után rázúduló kritikaáradat kijózanította a fiatal anyukát, és mivel a gyámhatóság a látottak és hallottak fényében kénytelen volt elvenni tőle kislányát, a nő most terápiára jár, hogy legyőzze kényszeres szépségmániáját és idővel visszakaphassa kislányát.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top