Hozzávalók és elkészítés 24 szelethez:
Piskótához:
9 db tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt és 1. cs sütőpor
2,5 dkg kókuszreszelék (Én a tésztából kihagytam, mert úgy gondoltam, elég az a kókusz, ami a töltelékben lesz.)
Egy tanács bármilyen piskóta elkészítéséhez: A fehérjét habbá verjük, majd a sárgáját cukorral kikeverjük és a fehérjéhez adjuk, majd a lisztet és a sütőport is. Ettől sokkal lágyabb lesz a tészta. Óvatosan kell keverni és csak egy irányba, így a hab nem törik meg.
Töltelékhez:
1 liter tejszín
egy csomag kókuszreszelék (kb. 20 dkg)
A kókuszreszeléket egy kevés tejjel (kb. 1-2 dl) tűz felett felfőzzük, hogy egy kis nedvesség is kerüljön bele, és egy kicsit meg is puhul.
A tejszínből kiveszünk kb. 2 dl-t, a többit (8 dl) felverjük habbá.
A felfőzött kókuszt belekavarjuk a tejszínbe és teszünk bele még kb. 10 dkg porcukrot.
A piskótát 3 részre vágjuk, és megtöltjük a kókuszos töltelékkel. A külsejét is bevonjuk vele, majd egy másik csomag kókuszreszelékkel bepanírozzuk az oldalát.
A tetejére a 2 dl tejszínből felvert habot teszünk. Ott csokoládét reszelünk a közepére, a szélére olvasztott csokiból, papírtölcsérrel csokidíszt készítünk, majd mikor megdermedtek, beleszurkáljuk őket a tejszínbe, így olyan hatást kelt, mintha korona lenne a tetején.