Bundás alma

2009. 03. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2-3 db nagy savanykás alma, liszt, étolaj a sütéshez, fahéjas porcukor a megszórásához.

A palacsintatésztához: 1 tojás, 10 dkg liszt, 2 teásk. cukor, 1 dl tej, 0,5 dl víz.

Az almát meghámozzuk, a közepét kivájjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük. Kevés lisztben megforgatjuk. A tojásból, lisztből, cukorból, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk. Az olajat felforrósítjuk. Az előzőleg lisztben megforgatott almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és a forró olajban kb. 10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. Törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon. Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Gyakran készítem mert nagyon és laktató finom nasi. Ahol meg a gyerekek kisebbek, imádni fogják. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Baloghné Tündének, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top