Citromos túrókrémtorta - sütés nélkül

2009. 01. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg túró, 15-20 dkg porcukor ízlés szerint, 1 zacskó tejszínhabpor, 1 dl tej, 2 dl kefir, 3 evőkanál zselatinpor, 1/2 citrom leve, 1 fiola citrom aroma, vagy reszelt citromhéj, csipetnyi só.

A zselatint 1 dl tejben 10 percig állni hagyjuk, majd alacsony hőfokon keverés mellett feloldjuk. A túrót áttörjük és a kefirrel kikeverjük. Hozzákeverjük a sót, a citromlevet, citromaromát vagy reszelt citromhéjat és a cukrot, majd a zselatint és a tejjel kemény habbá felvert tejszínhabport is. Ezt a masszát egy folpack-kal bélelt tortaformába öntjük, és elsimítjuk. Letakarva 1 napig hűtjük. Bármilyen gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Dobra Beatrixnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top