Hozzávalók: 70dkg liszt 1 pohár joghurt vagy kefir ( 140g ) 2 dl tej 1 kk. só 4-5 ek. cukor 2 tojás 5dkg élesztő 25dkg hideg vaj (a tésztakairkák megkenéséhez)
Elkészítés:
Tésztát dagasztunk, melyet 1 – 1,5 órára hűtőbe teszünk.
Ezt követően 8 egyforma darabra vágjuk, melyeket egyenként vékony körökké nyújtunk. Ezeket a lapokat megkenjük a hideg vajjal, majd egymásra helyezzük és egy nagy kört nyújtunk belőle. Ezt aztán 16 cikkre vágjuk és feltekerjük. A tetejüket megkenjük felvert tojással.
180 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Aki picit sósabban szeretné, az csökkentse a cukor mennyiségét, s picit növelje meg a só mennyiségét. Gazdagíthajtuk még reszelt sajttal. De aki édesszájú, az tehet bele pl. csokoládét.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Gulyás Rékának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.