Croissant

2010. 01. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 70dkg liszt 1 pohár joghurt vagy kefir ( 140g ) 2 dl tej 1 kk. só 4-5 ek. cukor 2 tojás  5dkg élesztő 25dkg hideg vaj (a tésztakairkák megkenéséhez)

Elkészítés: Tésztát dagasztunk, melyet 1 – 1,5 órára hűtőbe teszünk. Ezt követően 8 egyforma darabra vágjuk, melyeket egyenként vékony körökké nyújtunk. Ezeket a lapokat megkenjük a hideg vajjal, majd egymásra helyezzük és egy nagy kört nyújtunk belőle. Ezt aztán 16 cikkre vágjuk és feltekerjük. A tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Aki picit sósabban szeretné, az csökkentse a cukor mennyiségét, s picit növelje meg a só mennyiségét. Gazdagíthajtuk még reszelt sajttal. De aki édesszájú, az tehet bele pl. csokoládét. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Gulyás Rékának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top