Csabai karaj

2009. 03. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4 személyre: kb. 1-1, 2 kg kicsontozott karaj egyben, 1 szál friss sütni való csabai vagy akár házi kolbász, só, bors, mustár, 20 dkg bacon szalonna.

 

Már előző este előkészítem a húst. A karaj közepét késsel kiszúrom, és a kolbászt áthúzom rajta. Bőven besózom, borsozom és mustárral bekenem minden oldalról. Egy éjszakát hagyom pácolódni. A bacon szalonnába bele tekerem a húst, és kisebb tepsibe helyezem. Kevés vizet és olajat öntök alá és alufóliával letakarva kb. 2 óra hosszáig közepes lángú sütőben készre sütöm.

Vékony szeletekre vágom. Én petrezselymes dinsztelt krumplival és tejfölös uborkasalátával tálalom. Nagyon látványos és finom is. Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Köszönjük szépen Csizolszki Zsuzsinak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top