Cseresznyés krémes

2010. 06. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás, 15 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 dl étolaj, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, 1 csokoládéaroma, 50 dkg magozott cseresznye, 2 evőkanál kristálycukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj (nem muszáj) A krémhez: 2 csomag csokoládés pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg sütőmargarin,15 dkg porcukor A tetejére: csokimáz.

Elkészítés: 1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rászórjuk a cseresznyét, amit meghintünk 2 evőkanál fahéjjal ízesített kristálycukorral. 2. A hét tojásfehérjét keményre verjük a cukorral, majd pedig egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Belekeverjük az étolajat, a lisztet, a kakaóport, sütőport és  a csokoládéaroma felét. A masszát ráöntjük a cseresznyére, majd előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. 3. A krémhez a 2 csomag csokoládés pudingot felfőzzük a tejben és kihűtjük. 20 dkg margarint 15dkg cukorral és a csokiaroma felével kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. Ha a tészta kész, kiborítjuk, hogy a cseresznyés rész legyen felül. 4. Végül ha kihűlt a tészta és a krém is, akkor rákenjük a krémet a tésztára, majd csokimázzal bevonjuk.

Köszönjük szépen Kiss Nórinak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top