Csillag születik: Fáy szerint vállalható

2011. 03. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Április 2-án elindul az RTL Klub tehetségkutató műsora, a Csillag születik harmadik szériája. A zsűri változatlan, Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Szirtes Tamás és Fáy Miklós fog véleményt mondani a hírnévre vágyó kiscsillagokról. Fáy Miklós kritikusi pályája kapcsán beszélt arról, a maga részéről miért tartja kihívásnak a műsort, és miért kacsintgat a televízió felé.

Aki az előző szériákat figyelemmel kísérte, az tudja, a Csillag születik abban különbözik a többi tehetségkutatótól, hogy nem csupán a zenés műfajoknak ad helyet. Valójában inkább a régi idők kimittudjaira emlékeztet. Megfordul benne az énekeseken és zenekarokon kívül humorista, bűvész, táncos és mesemondó egyaránt. Műfaj szempontjából szinte mindegy, mivel lép színpadra az ember, a lényeg, hogy elkápráztassa a zsűrit és a közönséget is.

A Csillag születik zsűrijeként az egyik legnagyobb kihívás, hogy az összemérhetetlent kell összemérni – mondja Fáy Miklós, a tehetségkutató megmondó embereként számontartott zsűritag. A produkciókban kevés a közös: a színpadon kell előadni. Hogy melyik lesz a befutó, az dönti el, leköti az embert vagy sem.

A kérdésre, hogy a nívós lapokban publikáló kritikus képébe mennyire fér bele egy ilyen, a közönség nagy része szerint csak tucatsztárokat gyártó műsor zsűrizése, Fáy Miklós őszintén válaszol: abszolút vállalható. Sokak szerint már előre le van zsírozva, ki jut be, ki fog nyerni, de ez nem igaz. Senki nem akarta, hogy Utasi Árpi nyerje meg a műsort – mondja minden rosszindulat nélkül – mégis, a közönség szimpátiájának köszönhetően ő lett a befutó. Ahogyan a közönségnek sincs megszabva, kire szavazzon, úgy a zsűri is azt mond, amit akar. Senki sem kap utasításokat a fülébe.

„Nem kell kibújnom a bőrömből, hiszen az is egy kritikusi helyzet, hogy színpadi produkciókat értékelek. Ez pedig nekem fekszik. Ráadásul kihívás is, mivel nem tartom magam egy jól beszélő embernek. Az írás az én asztalom, itt viszont nem lehet elbújni. Kényszerhelyzetbe hozhatom magam, átélem azt, amit maga a fellépő is átél. Az újságírásnak sajnos az utóbbi évek tapasztalata szerint leáldozóban van, még a legnagyobb lapok eladott példányszámai is ugrásszerűen csökkennek. Ennek fényében a tévézés nekem is egy alternatíva, ahol elmondhatom a véleményem.”

Hogy mit várt a műsortól a karrierjét tekintve, azon maga is jót nevet: „Annyi változott, hogy megismernek, de amit reméltem, az nem történt meg. Nem olvassák többen a cikkeimet.”

Fotó: RTL Klub/sajtóklub/Bársony Bence

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top